Πολιτική

Θεοδωρικάκος μέτρα κορωνοϊός: Οι πολίτες πειθάρχησαν, επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Θεοδωρικάκος μέτρα κορωνοϊός: Οι πολίτες πειθάρχησαν, επιστρέφουμε στην κανονικότητα
Θεοδωρικάκος μέτρα κορωνοϊός: Αισιόδοξος παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την πορεία της επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα. Ο υπουργός έδωσε τα εύσημα στους πολίτες για την πειθαρχία τους.

Θεοδωρικάκος μέτρα κορωνοϊός: Την υπεύθυνη στάση των πολιτών όσο διαρκούν τα μέτρα μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, που σταδιακά αίρονται, εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε συνέντευξή του παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το πως επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «LIVE NEWS» ο υπουργός Εσωτερικών έκανε έναν πρώτο απολογισμό για την έως τώρα διαχείριση της επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ χαρακτήρισε θετική την εικόνα στον δημόσιο τομέα, καθώς έχει ήδη επιστρέψει το 70% των υπαλλήλων στην εργασία τους. «Η ελληνική κοινωνία πειθαρχεί στα μέτρα έως σήμερα. Έχει επιστρέψει το 70% του δημοσίου και εργάζεται κανονικά. Συνεχίζουν να υφίστανται οι άδειες ειδικού σκοπού. Οι ευπαθείς ομάδες που είναι εργαζόμενοι του δημοσίου θα παραμείνουν για ένα ακόμα μήνα στα σπίτια τους».

Τι δήλωσε για τις δυσκολίες στα Μέσα Μεταφοράς

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται με τα ΜΜΜ ανέφερε: «Γνωρίζω πως έχουν ενισχυθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων και οι πολίτες φορούν μάσκα, κινούνται με υπευθυνότητα. Ας μην βιαζόμαστε να δούμε αρνητικά τα πράγματα. Η εικόνα είναι θετική, υπάρχει πειθαρχεία των πολιτών».

«Τα σχολεία λειτουργούν έχοντας πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Τα παιδιά στέκονται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε μια μεγάλη επιτυχία στον υγειονομικό τομέα. Που οφείλεται στα έγκυρα μέτρα της κυβέρνησης και στην συλλογική υπευθυνότητα των πολιτών» Ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης, ο υπουργός Eσωτερικών αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να σταθεί αρωγός στους καταστηματάρχες.

«Η θετική εικόνα σε παραλίες υπάρχει, λόγω της απόλυτης υποστήριξης υλικοτεχνικής υποδομής στους δήμους ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες. Δώσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους, για να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες και να τους διευκολύνουμε να πάρουν και μια σειρά μέτρων για τους καταστηματάρχες της εστίασης.

Η λογική μας είναι ότι η αυτοδιοίκηση θα αποφασίσει, δεν μπορούμε με μια γενική οδηγία να καλύψουμε όλη τη χώρα. Δώσαμε τη θεσμική δυνατότητα να γίνουν αλλαγές. Δίνουμε με νόμο τη δυνατότητα να γίνει επέκταση του χώρου να υπάρχει 1,5 μέτρο ανάμεσα στα καταστήματα ώστε να γίνουν οι διελεύσεις των πεζών». Στο κλείσιμό του στάθηκε στο πως έχουν χειριστεί οι πολίτες την επιστροφή στην κανονικότητα: «Η ελληνική κοινωνία απέκτησε σοβαρό επίπεδο ωριμότητας. Να βοηθήσουμε όλοι με τη στάση και τη συμπεριφορά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments