Πολιτική

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τα Δημοτικά

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τα Δημοτικά
Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Όλα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση.

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το δεύτερο κύμα στρατηγικής της κυβέρνησης προχωρά ομαλά και σταθερά, ενώ οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο. Ξεκαθάρισε πως στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης.

Όσον αφορά τα Δημοτικά, είπε ότι η τελική απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας στη δική του ομιλία αναφέρθηκε με εκτενή τρόπο στο ζήτημα, λέγοντας πως η δική του γνώμη είναι πως πρέπει να ανοίξουν. «Είχαμε πει ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Δευτέρα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός ενημέρωσε ακόμα πως χτες κατασχέθηκαν 850.000 ακατάλληλες μάσκες.

Για όσους έρχονται από το εξωτερικό το μέτρο της 14ημερης καραντίνας έχει παραταθεί και ισχύει έως τις 31 Μαΐου. Αναφερόμενος στις εισερχόμενες πτήσεις, σημείωσε μάλιστα πως στην χθεσινή πρώτη πτήση της Lufthansa προς την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν 196 τεστ για κορωνοϊό και βγήκαν όλα αρνητικά.

Αυτή την στιγμή είναι σε καραντίνα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας. Αν είναι θετικό το τεστ μένουν στο ξενοδοχείο και αν είναι αρνητικό συνεχίζουν την καραντίνα στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση, είπε ακόμα, και ζήτησε να μην χαλαρώσουμε τώρα, «είναι σημαντικό», τόνισε.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 4 ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.840. Οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν στους 165 καθώς από χθες δεν εξέπνευσε κανένας ασθενείς.  infographic19052020

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.840, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1475 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών.
  • 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 165. Οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 136.001 κλινικά δείγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments