Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Διπλάσια η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MRB: Διπλάσια η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση MRB: Double score για τη Νέα Δημοκρατία με 40% στην πρόθεση ψήφου. Στο 20,3% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση MRB: Με διπλάσια διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το κυβερνών κόμμα προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας.
  • Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.
Ωστόσο, το 59,7% των ερωτωμένων θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Σε ότι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της. Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.
  • Συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments