Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Παράσημο ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Παράσημο ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα
Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έκανε άλλη μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «παράσημο» τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ, που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins ξεπέρασε τo 1,5 εκατομμύριo. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθώντας να εξηγήσει τον παράταιρο με τόσους νεκρούς χαρακτηρισμό, υποστήριξε ότι τον έκανε γιατί αποτελεί ένδειξη ότι στην Αμερική γίνονται τα περισσότερα τεστ.

«Παρεμπιπτόντως να ξέρετε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα αυτή (των κρουσμάτων του κορονωϊού) ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους» είπε ο Τραμπ υποστηρίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ. «Όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό.

Το βλέπω ως κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια θα είχαμε λιγότερα κρούσματα, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς» εξήγησε ο Τραμπ.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να αντιμετωπίζει την πανδημία με επιπολαιότητα. Πριν λίγες ημέρες αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και έχει αναλωθεί περισσότερο στο να κατηγορεί την Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παρά να πάρει μέτρα για να μειώσει την έξαρση του νέου κορωνοϊού.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments