Πολιτική

Θεοδωρικάκος 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας: Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Θεοδωρικάκος 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας: Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης
Θεοδωρικάκος 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας: H διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Θεοδωρικάκος 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας: Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος  μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων οκτάμηνης απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ενώ η διαδικασία των προσλήψεων των ανέργων στην Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Τι είπε για τον ΑΣΕΠ ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Όσον αφορά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορά περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Για τους παιδικούς σταθμούς

Σχετικά με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα γι’ αυτό το θέμα. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 αναμένεται να ανακοινωθεί το επικαιροποιημένο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, αλλά και την εργασία. Έπειτα από το μήνυμα του πρωθυπουργού, τον λόγο θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τον τομέα του τουρισμού, ευελπιστώντας σε ελκυστικά πακέτα από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που θα ενεργοποιηθούν μόλις αρχίσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από την ΕΕ, την ζώνη Σένγκεν και το Ισραήλ μπορεί και από τα μέσα Ιουνίου και το αργότερο την 1η Ιουλίου.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments