Πολιτική

Kεραμέως σχολεία: Μέχρι 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία – έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα

Kεραμέως σχολεία: Μέχρι 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία – έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα
Kεραμέως σχολεία: «Κάνουμε ένα ακόμη βήμα, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας τους.

Kεραμέως σχολεία: Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην οποία εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα μετέχουν και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκαν στο μείζον θέμα του επικείμενου ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας.  «Κάνουμε ένα ακόμη βήμα, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Σχεδόν 3 μήνες τώρα εργαζόμαστε συλλογικά, Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα, για να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης», σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εφαρμογή της εκ αποστάσεως εκπαίδευσης, τη δημιουργία νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και στην «ταχύτατη προσαρμογή όλων» στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής. «Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία», επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Κυριότερος παράγοντας ήταν, όπως είπε, η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες για επαναλειτουργία των εν λόγω σχολικών δομών. «Η εισήγηση αυτή ασφαλώς συνδέεται με τη σταθερά καθοδική πορεία της επιδημίας, με το ότι τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό πιο δύσκολα, το ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι επιδημιολογικά η ασφαλέστερη περίοδος να ανοίξουν τα σχολεία, σημείωσε η υπουργός. Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει τους ειδικούς αναφέροντας ότι «από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, έχουμε το προνόμιο να μας καθοδηγεί μία εξαίρετη ομάδα ειδικών, τις συστάσεις της οποίας ακολουθούμε με πολύ καλά, διεθνώς αναγνωρισμένα, αποτελέσματα».

Αναλυτικά τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

  • Παράλληλα τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.
  • Συνολικά για τους εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος θα λήξει στις 30 Ιουνίου, έως τότε θα παραταθούν και οι συμβάσεις των αναπληρωτών.
  • Προβλέπονται επίσης έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία.
  • Αν οι μαθητές είναι παραπάνω θα λειτουργούν εκ περιτροπής δύο υποτμήματα, αν όχι το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
  • Τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν για την ώρα όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως.
  • Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν αντισηπτικά σε όλες τις τάξεις ενώ οι αίθουσες θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα.
  • Οι μαθητές θα βγαίνουν για διάλειμμα σε διαφορετικές ώρες ενώ τα κυλικεία θα είναι κλειστά.
  • Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την ίδια η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων βασίστηκε σε μια σειρά από παράγοντες:

  •  Ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων
  •  Η συνολική αποκλιμάκωση των μέτρων έχει εξελιχθεί πολύ θετικά. Ιδιαίτερα στα σχολεία
  •  Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την επιστροφή όλων των μαθητών στο φυσικό τους χώρο
  • Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου τηρούν κανόνες και μέτρα προστασίας, παρά έξω στις γειτονιές.
  •  Τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες
  •  Σχετικά για τα ειδικά σχολεία, τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να βρεθούν με τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλά μεταξύ άλλων για τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την επιστροφή στα θρανία και το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments