Οικονομία

Latam Airlines κορωνοϊός: Η πανδημία «γονάτισε» την αεροπορική εταιρία της Λατινικής Αμερικής

Latam Airlines κορωνοϊός: Η πανδημία «γονάτισε» την αεροπορική εταιρία της Λατινικής Αμερικής
Latam Airlines κορωνοϊός: Σε καθεστώς χρεοκοπίας βρίσκεται η Lufthansa της Λατινικής Αμερικής, με την πανδημία να προκαλεί στην αεροπορική εταιρία σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Latam Airlines κορωνοϊός: Η πανδημία μετά την Ασία και την Ευρώπη «χτυπά» και την Αμερική, με την πλειοψηφία των χωρών να δοκιμάζονται τόσο όσο αφορά το σύστημα Υγείας όσο και στο οικονομικό κομμάτι, με χιλιάδες επιχειρήσεις – μικρές ή μεγάλες – να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις όντας στα όρια της χρεοκοπίας.

Η Latam Airlines Group SA, υπέβαλε σε δικαστήριο στη Νέα Υόρκη αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας, μετά και τον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα στη Νότια Αμερική, την Avianca Holdings, αφού η πανδημία του νέου κορωνοϊού καθήλωσε τις πτήσεις στην περιοχή. Η Latam είχε ήδη μειώσει τους μισθούς των περίπου 43.000 εργαζομένων της στο μισό και στα μέσα του μήνα είχε ανακοινώσει την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας στη Χιλή.

Με την υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας η αεροπορική εταιρεία της Χιλής θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο επεξεργάζεται ένα σχέδιο εξόφλησης των πιστωτών της και διάσωσης της επιχείρησης. Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού οι αεροπορικές εταιρείες είναι μεταξύ εκείνων που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την απαγόρευση των ταξιδιών.

H Latam δεν στάθηκε τόσο τυχερή όσο η Lufthansa, την οποία έσπευσε να διασώσει το γερμανικό κράτος . Ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι σε επαφές με τις κυβερνήσεις στη Χιλή, τη Βραζιλία, την Κολομβία και το Περού για πρόσθετη στήριξη και χρηματοδότηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments