Διεθνή

Τραμπ ΗΠΑ: Δεν θα καλέσει την Εθνοφρουρά επί του παρόντος

Τραμπ ΗΠΑ: Δεν θα καλέσει την Εθνοφρουρά επί του παρόντος
Τραμπ ΗΠΑ: Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν.

Τραμπ ΗΠΑ: Όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, την ώρα που γιγαντώνεται το κύμα διαμαρτυρίας στις αμερικανικές πόλεις μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα που μπορούμε να αναπτύξουμε…αν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση».

Η Εθνοφρουρά δεν ενεργοποιείται αλλά 5.000 στρατιώτες είναι έτοιμοι για δράση

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζονται οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι για να διατηρήσουν τον έλεγχο των πόλεών τους». Αυτό σχολίασε ο Ο’ Μπράιαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και προσέθεσε ότι οι αποφάσεις για την επιβολή του νόμου θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των δημάρχων και των κυβερνητών.

Η Εθνοφρουρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι 5.000 στρατιώτες και σμηνίτες της έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, αλλά ότι «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε επίπεδο πολιτειών και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν υπεύθυνες για την ασφάλεια». Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν άλλοι 2.000 άνδρες της Εθνοφρουράς.

Οι ταραχές συνεχίζονται

Ταραχές σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε αμερικανικές πόλεις όπου πληθαίνουν οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Φλόιντ, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να λέει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολις τον πατούσε στον λαιμό με το γόνατό του.

Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο οι διαδηλώσεις με βασικό σύνθημα το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τα τελευταία λόγια του Φλόιντ όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, ξεκίνησαν ειρηνικά, μα στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να βάζουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να αποκαταστήσει την τάξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments