Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Στους 178 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 70χρονη στο ΝΙΜΤΣ

Ελλάδα κορωνοϊός: Στους 178 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 70χρονη στο ΝΙΜΤΣ
Ελλάδα κορωνοϊός: Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο ΝΙΜΤΣ έπειτα την αρχική της νοσηλεία στην κλινική του Περιστερίου «Ταξιάρχαι».

Ελλάδα κορωνοϊός: Η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται με αργό ρυθμό στη χώρα ωστόσο ακόμη αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Σήμερα η μακάβρια λίστα μεγάλωσε κατά ένα άτομο καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας εξέπνευσε 70χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο εν λόγω νοσοκομείο όντας αρχικά στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, έπασχε από πολλαπλό μυέλωμα και είχε ιστορικό καρκίνου.  Χθες η χώρα μέτρησε ακόμη δύο απώλειες με τον δείκτη μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες να ανεβαίνει συνολικά στους 178 νεκρούς, τρία άτομα περισσότερα από την τελευταία επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Μια 66χρονη στο «Σωτηρία» και ένας 87χρονος στο ΝΙΜΙΤΣ κατέληξαν, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών που αφορά στη χώρα μας, να ανεβεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φαίνεται να είχε υποκείμενα νοσήματα, αν και τις τελευταίες ημέρες δεν είχε καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος. Μάλιστα, μόλις δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σε σημερινή (31/5) του ανακοίνωση. Όμως, οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν πως πλέον οι νεκροί είναι 177.

Η απογευματινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την Κυριακή (31/5)

«Ανακοινώνονται 2 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Από τους συμπολίτες μας, 13 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να τονισθεί πως 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180.518 κλινικά δείγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments