Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου για παιδικούς σταθμούς: Τηρούνται οι προδιαγραφές επαναλειτουργίας

Δόμνα Μιχαηλίδου για παιδικούς σταθμούς: Τηρούνται οι προδιαγραφές επαναλειτουργίας
Δόμνα Μιχαηλίδου για παιδικούς σταθμούς: Η υφυπουργός Εργασίας επισκέφτηκε το βρεφονηπιακό σταθμό Παπαστράτειος Παιδική Στέγη Αθηνών του Ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη», μιλώντας για την πρώτη μέρα επανέναρξης των παιδικών σταθμών.

Δόμνα Μιχαηλίδου για παιδικούς σταθμούς: Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, μετά την άρση των μέτρων, επισκέφτηκε το βρεφονηπιακό σταθμό Παπαστράτειος Παιδική Στέγη Αθηνών του Ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη», στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειδικών Λοιμωξιολόγων, δημιούργησε τις κατάλληλες προδιαγραφές επαναλειτουργίας, έτσι ώστε τα παιδιά, αλλά και οι εργαζόμενοι σε δομές παιδικής προστασίας, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να μπορούν να συνυπάρχουν μεταξύ τους με ασφάλεια.

Διαπίστωσε  παράλληλα ότι οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί, τηρούνται από όλους και από τους γονείς οι οποίοι δεν φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι και αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο των παιδικών σταθμών και δεν εισέρχονται και οι ίδιοι στο χώρο. Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να χαίρονται την καθημερινότητά τους, ενώ, παράλληλα, διασφαλίζονται συνθήκες δημόσιας υγείας για το καλό όλων.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μαρέττα Νικολάου, δήλωσε ότι, σε όλες τις στέγες του Ιδρύματος, έχουν έρθει τα δύο τρίτα των παιδιών, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τόνισε δε ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα. Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.) του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», στην Ηλιούπολη.

Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο δημοτικό Καλλιθέας: «Ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί αλλά τα καταφέραμε καλά»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα 1η Ιουνίου το 2ο δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας, στην είσοδο του σχολείου, βρισκόταν ήδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που τον υποδέχθηκε μαζί με τη Διεύθυνση του Σχολείου. Σήμερα τα παιδιά επέστρεψαν στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς μετά από δυόμιση μήνες, ενώ ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο της πέμπτης φάσης της άρσης των μέτρων. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνιάδη για το πώς κυλά η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μαθητών και χωρίς απουσία δασκάλου, ενώ συζητήθηκαν οι κανόνες αλλά και οι νέες συνήθειες με τις οποίες οφείλουν να εναρμονιστούν μαθητές και δάσκαλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments