Ειδήσεις

Μητσοτάκης συνάντηση με Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Αύριο το ραντεβού πρωθυπουργού – προέδρου της Δημοκρατίας

Μητσοτάκης συνάντηση με Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Αύριο το ραντεβού πρωθυπουργού – προέδρου της Δημοκρατίας
Μητσοτάκης συνάντηση με Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 18:00, το ραντεβού στο προεδρικό μέγαρο των δύο αξιωματούχων.

Προγραμματισμένη συνάντηση έχει αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 18:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.  Ειδικότερα, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις περί «ενισχυμένης εποπτείας», η οποία θα συνοδεύει το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως αναφέρει στη τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο Λετονός επικεφαλής της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Κομισιόν σε χθεσινές δηλώσεις του τόνισε πως το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί στη χώρα έπειτα τη συμφωνία με την Ευρώπηπροκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κενό που προέκυψε από την πανδημία θα συνοδευτεί από εποπτικά όργανα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατανομή των χρημάτων.

«Να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα κι από τους πολιτικούς του φίλους» καλεί τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε ό,τι αφορά στους όρους απορρόφησης των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

«Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, περί αυστηρής εποπτείας σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ξυπνούν μνήμες για τη χώρα μας που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ εκφράζει την άποψη ότι «η πρόταση της Κομισιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς σπάει επιτέλους το ταμπού δεκαετιών της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που στοίχισε ακριβά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και περισσότερο από όλες στην ελληνική». «Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η αναγκαία ενίσχυση δεν θα συνοδεύεται από σκληρή επιτροπεία και «αιρεσιμότητες» που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές μνημονιακές περιόδους», επισημαίνει παράλληλα.

«Αντί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να μοιράζει ανέξοδες διαβεβαιώσεις στο εσωτερικό ότι το πακέτο της Κομισιόν δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακούς όρους, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα κι από τους πολιτικούς του φίλους», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο ρόλος του πρωθυπουργού-θεατή των εξελίξεων στον οποίο αρκείται μέχρι σήμερα, βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες της»

«Η απάντηση των ευρωπαϊκών λαών και των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις επιδιώξεις του κ. Ντομπρόβσκις και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή στους ομογάλακτους της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, για επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης είναι σαφής: Ούτε να το σκέφτεστε!», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments