Ελλάδα

Δομή μεταναστών – Μέγαρα: «ΣΤΟΠ» από την Ιερά Σύνοδο στη δημιουργία της

Δομή μεταναστών – Μέγαρα: «ΣΤΟΠ» από την Ιερά Σύνοδο στη δημιουργία της
Δομή μεταναστών – Μέγαρα: Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μπλοκάρεται η δημιουργία δομής μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο της 75ΜΕ στην Νέα Πέραμο. Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

Στην απόφαση να μην παραχωρήσει το πρώην στρατόπεδο της 75ΜΕ στην Νέα Πέραμο για τη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι πολλές αντιδράσεις κατά της δημιουργίας της δομής από τους κατοίκους και των Δήμο Μεγαρέων αλλά και οι γενικότερες αντιπαραθέσεις γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα φαίνεται πως οδήγησαν την Εκκλησία στη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, Γιώργος Μπερδελής και Κλεάνθης Βαρελάς, επισκέφθηκαν χθές, Τρίτη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο προκειμένου να συζητήσουν για την έκταση ιδιοκτησίας της Ιεράς Συνόδου όπου σχεδιαζόταν η δημιουργία της δομής.

Οριστικό τέλος λοιπόν έδωσε η απόφαση της Συνόδου, με τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοικήσης να δηλώνουν ικανοποιημένοι και κυρίως δικαιωμένοι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοσμόπουλος δήλωσε ότι: “Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου βάζει οριστικό τέλος στην υπόθεση της δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο. Στη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Μεγαρέων Γιώργο Μπερδελή και Κλεάνθη Βαρελά, ενημερωθήκαμε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν παραχωρεί το ακίνητο του πρώην στρατοπέδου 75ΜΕ, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο και τη θετική εξέλιξη για τον τόπο μας. Με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για μη παραχώρηση του ακινήτου του πρώην στρατοπέδου στην Ν. Πέραμο, μπαίνει «μπλοκ» σε κάθε σενάριο για δομή μεταναστών στην περιοχή, ελλείψει άλλων ανάλογων εκτάσεων. Η Δυτική Αττική δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Διεκδικώ προσωπικά, με κάθε κόστος, στην πράξη, ένα καλύτερο αύριο για όλους μας”.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με τη σειρά του δήλωσε πως “Κερδίσαμε ακόμα μία μεγάλη μάχη, όμως δεν εφησυχάζουμε, θα επαγρυπνούμε διαρκώς. Όλοι μαζί, διοίκηση, αντιπολίτευση, Αντιπεριφερειάρχης και λαός ενωμένοι τα καταφέραμε. Βεβαίως και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου και στην αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση, που βρήκαμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφτηκα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο και τους επικεφαλής κ. Μπερδελή και κ. Βαρελά και ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα μας και εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, η οποία το ενέκρινε ομόφωνα, να μη νοικιάσει τις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο της 75 ΜΕ στο Υπουργείο και επομένως να μη μπορεί αυτό, να εγκαταστήσει δομή μεταναστών – προσφύγων”.

“Ουδεμία τέτοια παραχώρηση ή ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος”

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα αναφέρει: «Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Όσον αφορά στο θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο, της περιοχής των Μεγάρων και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό, η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση ή ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments