Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Ιουνίου

Γερμανία κορωνοϊός: Αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Ιουνίου
Γερμανία κορωνοϊός: Στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προχωρά η Γερμανία στις 15 Ιουνίου.

Την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σχεδιάζει η Γερμανία για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ανάμεσά τους και η Ελλάδα), τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία από τις 15 Ιουνίου. Την είδηση έκανε γνωστή ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.  Προϋπόθεση για το βήμα αυτό είναι ότι τα επίπεδα της μόλυνσης από κορωνοϊό σε αυτές τις χώρες θα το επιτρέπουν να το πράξει.

Μια άλλη προϋπόθεση είναι ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες θα έχουν επίσης, ανοίξει τα σύνορά τους στους τουρίστες.

Κατά την άρση της απαγόρευσης ταξιδιών, η οποία θεσπίστηκε για τα ταξίδια παγκοσμίως στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία θα εκδώσει για συγκεκριμένες χώρες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με την κατάσταση του κορωνοϊού σε αυτές. Ο υπουργός ανέφερε επίσης, πως νέα μέτρα θα ληφθούν εάν αυξηθούν ξανά τα κρούσματα. Συγκεκριμένα, σε live συζήτηση που είχε μέσω Instagram με την εκπρόσωπο της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Ζάαρλαντ, Κίρα Μπράουν, ο κ. Μάας έκανε γνωστό ότι οι χώρες της Ένωσης θα είναι οι πρώτες προς τις οποίες θα «ανοίξουν» τα ταξίδια. Στην ίδια απόφαση θα συμπεριληφθούν η Βρετανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Αναφορικά με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς, όπως η Τουρκία, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αργότερα. Το πλάνο του υπουργείου Εξωτερικών ήταν αρχικά να τεθεί προς έγκριση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, η συζήτησή του ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω διαφορετικής προσέγγισης από τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Die Zeit», χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Μάας «μονόπλευρη». Επιφυλακτικός, σύμφωνα με το δίκτυο RND, και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, που προειδοποίησε ότι οι πολλές ταξιδιωτικές επιλογές μπορεί να φέρουν νέο κύμα της πανδημίας. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου.

Ο ιός στη Γερμανία δείχνει να μην έχει εξαλειφτεί ακόμη, αφού 29 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό την τελευταία ημέρα, ενώ καταγράφηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να αυξάνεται πλέον σε 8.551 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 182.370, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο ημερήσιος απολογισμός τόσο των θανάτων όσο και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον φονικό ιό παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (11 και 213 αντίστοιχα). Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ι ιός έχει παρουσιάσει μια σχετική βελτίωση, δείχνει να μην βρίσκεται σε φάση έξαρσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται και συγκρίνοντας τα με το πρόσφατο παρελθόν όπου παρουσιάζονταν αυξημένα κατά πολύ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments