Διεθνή

Μελάνια Τραμπ: «Παγωμένο» χαμόγελο με το ζόρι

Μελάνια Τραμπ: «Παγωμένο» χαμόγελο με το ζόρι
Μελάνια Τραμπ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει από τη σύζυγό του Μελάνια να χαμογελάσει στο φακό και η συγκεκριμένη στιγμή κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, χθες βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και δίπλα του φυσικά είχε την σύζυγό του Μελάνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος τις τελευταίες μέρες των επεισοδίων, δείχνει μια ιδιαίτερη λατρεία προς την θρησκεία. Το προεδρικό ζεύγος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα η επίσκεψη στον Άγιο Ιωάννη και αυτή τη φορά υπό τη συνοδεία ολόκληρου στρατού, προκαλώντας την οργή από τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Ποζάροντας στους φωτογράφους, για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, η Μελάνια Τραμπ, φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου φαινόταν εντελώς ανέκφραστη. Ο Ντόναλτ Τραμπ, του οποίου η δημόσια εικόνα έχει ζημιωθεί και προσπαθεί με τέτοιες δημόσιες εμφανίσεις, να σώσε τη δημοτικότητα του, βλέποντας την σύζυγό του να μην χαμογελάει όπως κάνει εκείνος, φαίνεται να της ζητάει,«διακριτικά» να χαμογελάσει προς τους φωτογράφους. Εκείνη φαίνεται να εισακούει την παρότρυνσή του και στο τέλος φαίνεται ένα παγωμένο χαμόγελο μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Το βίντεο έχει γίνει viral και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Κόντρα στον Ντόναλ Τραμπ και η κόρη του Τίφανη

Πήρε θέση ανεβάζοντας μια μαύρη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Τίφανι,συμμετέχοντας και η ίδια στο «Blackout Tuesday» που ξεκίνησαν πολλοί χρήστες σήμερα στα social media, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Πολλοί ερμήνευσαν την ανάρτηση ως «άδειασμα» στον πατέρα της και την πολιτική που ακολουθεί, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ «καίγονται».

Οι «μαύρες» αναρτήσεις έχουν κατακλύσει σήμερα τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «έχοντας στόχο να εκφράσουν αλληλεγγύη στις διαδηλώσεις του Black Lives Matter, που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ», αναφέρει σχετικά ο Independent. Για να συμβάλλει κάποιος χρήστης στο σημερινό «μπλακ άουτ», το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανεβάσει στο Instagram μια μαύρη εικόνα και να μην κάνει καμία άλλη ανάρτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Τίφανι ανέβασε μια μαύρη φωτογραφία την οποία συνόδευσε με ένα απόφθεγμα της συγγραφέως Έλεν Κέλερ και τα hastags #blackoutTuesday και #justiceforgeorgefloyd.

Συγκλονιστική τοιχογραφία του 46χρονου δολοφονημένου στη Μινεάπολις

Μια ομάδα καλλιτεχνών αποτελούμενη από τους Xena Goldman, Cadex Herrera και Greta McLain φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία έξι μέτρων στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις από τον ρατσιστή αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν -παρουσία άλλων τριών συναδέλφων του. Οι καλλιτέχνες έβαλαν όλο το ταλέντο τους και το αποτέλεσμα συγκλονίζει. Κάτω από το πρόσωπο του άτυχου Φλόιντ έχει γραφτεί «Τώρα μπορώ να αναπνεύσω», ενώ θυμίζουμε ότι ο Αφροαμερικανός εκλιπαρούσε τον δολοφόνο του να σταματήσει να τον πατάει στον λαιμό.

Το βίντεο που δημοσίευσαν οι New York Times αποδεικνύει ότι ο Σόβιν τον πατούσε στον λαιμό με το γόνατό του για 8 ολόκληρα λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Οι τρεις καλλιτέχνες, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν να δημιουργούν την τοιχογραφία την επόμενη μέρα από τον φόνο του 46χρονου Τζορτζ. «Ένιωσα ότι πρέπει αμέσως να δράσω», είπε, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Hyperallergic, η Xena Goldman, η οποία μπήκε μπροστά για να ολοκληρωθεί το έργο στη μνήμη του Φλόιντ. «Η πλειονότητα των αστυνομικών στη Μινεάπολις δεν ζουν στην πόλη. Το να έχεις αστυνομικούς που δεν εκπροσωπούν την κοινότητα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν δεν αντιπροσωπεύει ούτε εμάς ούτε αυτό που θέλουμε για την πόλη μας. Είναι απολύτως τρομερό», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments