Ελλάδα

Μόνο με SMS θα κατεβαίνεις πια στο κέντρο της Αθήνας [vid]

Μόνο με SMS θα κατεβαίνεις πια στο κέντρο της Αθήνας [vid]
Για τους επόμενους μήνες όποιος πολίτης επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει άδεια με SMS.

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στην καθημερινή ζωή όσων κατεβαίνουν στο κέντρο Αθήνας. Για την ακρίβεια μετά τις τις 15 Ιουνίου η κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας θα γίνεται μόνο με την αποστολή ενός SMS. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την αποστολή του SMS ο οδηγός θα λαμβάνει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και θα μπορεί να κατέβει στο κέντρο με το αυτοκίνητό του. Παράλληλα εκτός από την άδεια θα εξασφαλίζεται και κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο.

Όσοι κατεβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας για την εργασία τους θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ οι οποίες θα έχουν μισθωθεί, βάσει των νέων μέτρων που εξετάζουν κυβέρνηση και δήμος. Οι κάτοχοι θα επικοινωνούν με όσες επιχειρήσεις έχουν οργανώσει σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ». Σχετικά με τους μόνιμους κάτοικους του κέντρου ο Δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει κάρτες στάθμευσης, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο.  Οι επιχειρήσεις πάρκινγκ θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι οι παρακάτω:

  • Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου). Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων.
  • Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα είχε δημοσιευθεί κοινή υπουργική απόφαση που αφορούσε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και ορίζεται ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα θα τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ. Στην απόφαση αναφέρονται οι εξαιρέσεις και μεταξύ αυτών, εκτός από τα μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις:

  • οχημάτων μονίμων κατοίκων,
  • οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης,
  • επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση,
  • τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ε) οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων και υλικών αποκλειστικά και μόνον προς τον σκοπό της τροφοδοσίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που λειτουργούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments