Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εκτιμά πάνω από 145.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εκτιμά πάνω από 145.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι θάνατοι μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 110.000 εξαιτίας του φονικού ιού που σαρώνει τη χώρα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές  του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού ενδέχεται να φθάσει τους 145.728 μέχρι τον Αύγουστο, εισάγοντας ένα νέο μακάβριο στοιχείο στην όλη τραγική υπόθεση. Η εν λόγω εκτίμηση  από τους ερευνητές δημοσιοποιήθηκε την ίδια ημέρα που οι αρχές στην πολιτεία Τέξας ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό μέχρι σήμερα, ενώ συνολικά 22 πολιτείες κατέγραψαν αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πάνω από 1,9 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ, όπου είχαν καταγραφεί ως χθες Δευτέρα πάνω από 110.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες – όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία -έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ.  Παράλληλα, οι ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο  ανέλεγκτης εξάπλωσης του τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε περίπου δύο εβδομάδες, οι οποίες και «πάγωσαν» για τρεις μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico, ο πρόεδρος και η ομάδα του έχουν πειστεί πως οι τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις αναιρούν τις επικρίσεις των αντιπάλων του για την επανέναρξη των προεκλογικών συγκεντρώσεων. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως η αμερικανική οικονομία θα βγει ισχυρότερη από την πανδημία, ενώ σχολιάζοντας την απρόσμενη μείωση της ανεργίας τον Μάιο, έκρινε ότι οι ΗΠΑ «ουσιαστικά ξεπέρασαν» την κρίση. Κι αυτό παρότι σχεδόν χίλιοι άνθρωποι συνεχίζουν να υποκύπτουν στην COVID-19 καθημερινά στη χώρα.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξαναπεράσουν στη δράση και ο πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης έτοιμος», διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του, ο Μπραντ Παρσκέιλ, κατά το Politico. «Η μεγάλη επιστροφή της Αμερικής είναι πραγματικότητα και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα είναι φανταστικές», συνέχισε. «Θα δείτε ξανά πλήθη και ενθουσιασμό που ο νυσταγμένος Τζο ούτε να ονειρευτεί δεν μπορεί», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τον μειωτικό χαρακτηρισμό του Τραμπ για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αρκετές δημοσκοπήσεις θέλουν τον Μπάιντεν να προηγείται σε εθνικό επίπεδο και ιδίως σε κάποιες από τις πολιτείες όπου θα κριθεί η αναμέτρηση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments