Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Πάνω από 4.000 πιστοποιητικά εκδόθηκαν ψηφιακά σε 16 ώρες»

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Πάνω από 4.000 πιστοποιητικά εκδόθηκαν ψηφιακά σε 16 ώρες»
Κυριάκος Πιερρακάκης: Πάνω από 4.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας εκδόθηκαν ψηφιακά, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα της ψηφιακής έκδοσης πιστοποιητικών από τους πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο πλαίσιο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, από χθες το απόγευμα στις 19:00 μέχρι και σήμερα το πρωί στις 11:00 εκδόθηκαν πάνω από 4.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας. Μέσα σε 16 ώρες, δηλαδή, εκδόθηκαν 2.701 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, 1.272 γέννησης και 210 ιθαγένειας.

Ακόμη, ανέφερε πως σήμερα το μεσημέρι φτάσαμε στις 1.000 εκδόσεις την ώρα, ενώ νωρίτερα σημειώθηκε το peak με 75 πιστοποιητικά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Ο υπουργός παράλληλα, προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Αριθμού των πολιτών εντός του καλοκαιριού, ο οποίος θα αντικαταστήσει όλους τους υπόλοιπους αριθμούς σε βάθος χρόνου και τα ψηφία του θα είναι ο σημερινός ΑΦΜ. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις θανάτου, επανέλαβε ότι μετά τις γεννήσεις που γίνονται σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας, στόχος είναι να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις 13 «ουρές» που πρέπει να περιμένουν οι συγγενείς για να δηλώσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Ποια πιστοποιητικά θα εκδίδονται με ένα κλικ:

Όπως έγινε γνωστό χτες, Τρίτη 9 Ιουνίου, η ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, ανά δέκα ημέρες, και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης, καλύπτοντας πλήρως τις περιορισμένες υπηρεσίες που παρέχει σήμερα ο «Ερμής». Στη δεύτερη φάση θα ενταχθεί στο gov.gr η έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης. Στην τρίτη φάση θα ενσωματωθούν στην e-πύλη το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και η ληξιαρχική πράξη θανάτου. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Μπαίνετε στο https://reg.services.gov.gr/
  • Για την έκδοση θα χρειαστείτε: Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας
  • Για τον έλεγχο της εγκυρότητας ενός εγγράφου θα χρειαστείτε: Είτε τον κωδικό επαλήθευσης του εγγράφου, είτε το QR code

Τα πιστοποιητικά μπορείτε να τα αποστείλετε ηλεκτρονικά ή να τα εκτυπώσετε και να τα παραδώσετε έντυπα. Όλα τα πιστοποιητικά φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό επαλήθευσης με τον οποίο μπορεί να γίνει αναζήτηση του εγγράφου και επαλήθευση των περιεχομένων του. Η δυνατότητα online έκδοσης θα εξαλείψει 6,6 εκατομμύρια επισκέψεις σε δημαρχεία και ΚΕΠ κάθε χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments