Πολιτική

Νίκος Δένδιας συνάντηση με ΥΠΕΞ Σερβίας: Στο επίκεντρο ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και η πανδημία

Νίκος Δένδιας συνάντηση με ΥΠΕΞ Σερβίας: Στο επίκεντρο ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και η πανδημία
Νίκος Δένδιας συνάντηση με ΥΠΕΞ Σερβίας: Σήμερα στις 12:00 η συνάντηση των δύο αξιωματούχων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα 12 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 12:00 το στην Αθήνα με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες  μεταξύ των δύο αξιωματούχων θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα θα δοθεί  έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Τέλος θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 12:20 και αμέσως μετά γεύμα εργασίας.

Την άρση των περιορισμών των μετακινήσεων, από και προς χώρες που παρουσιάζουν χαμηλό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών 13 ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Πρόκειται για τους υπουργούς της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας. Κατά την τηλεδιάσκεψη, όπως αναφέρει ο Νίκος Δένδιας συζητήθηκε η άρση των περιοριστικών μέτρων, ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού, το χρονοδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις, αλλά και ζητήματα που αφορούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε συναίνεση στο ότι θα πρέπει, βασιζόμενοι στις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 13η Μαΐου 2020, να υπάρξει άρση των περιορισμών μετακίνησης από και προς χώρες που εμφανίζουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του ιού covid-19, και να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα ελέγχου και πρόληψης της διασποράς του ιού στις τουριστικές περιοχές. Η Ελλάδα, ως άμεσα ενδιαφερόμενη για την επανεκκίνηση του τουρισμού χώρα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, εφαρμόζει απαρεγκλίτως συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατεύσει την υγεία όλων όσων διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα και να εξασφαλίσει τη μη διασπορά του ιού», τονίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του μετά την τηλεδιάσκεψη:

«Συζητήσαμε σήμερα για το χρονοδιάγραμμα και τις προϋποθέσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ή θα ληφθούν για την ασφαλή λειτουργία του κλάδου των μεταφορών και του τουρισμού, καθώς και τους μηχανισμούς που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση ενός νέου κύματος κρουσμάτων του ιού Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε συναίνεση στο ότι θα πρέπει, βασιζόμενοι στις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 13η Μαΐου 2020, να υπάρξει άρση των περιορισμών μετακίνησης από και προς χώρες που εμφανίζουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του ιού Covid-19, και να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα ελέγχου και πρόληψης της διασποράς του ιού στις τουριστικές περιοχές. 

Η Ελλάδα, ως άμεσα ενδιαφερόμενη για την επανεκκίνηση του τουρισμού χώρα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, εφαρμόζει απαρεγκλίτως συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατεύσει την υγεία όλων όσων διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα και να εξασφαλίσει τη μη διασπορά του ιού. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή τηλεδιάσκεψη υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική προκειμένου να επιτύχουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τον κοινό μας στόχο. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments