Ελλάδα

Μπουζούκια κορωνοϊός: Έρχονται νέοι κανόνες στη διασκέδαση – Τέλος σε όσα ξέραμε για τα λουλούδια

Μπουζούκια κορωνοϊός: Έρχονται νέοι κανόνες στη διασκέδαση – Τέλος σε όσα ξέραμε για τα λουλούδια
Μπουζούκια κορωνοϊός: Τα λουλούδια θα πρέπει να τα ρίχνουν στα πόδια των τραγουδιστών και όχι στο πρόσωπο αναφέρει ο υγιεινολόγος Κώστας Ντελέζος, ενώ κάνει λόγο και για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζονται στο εξής στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η νέα κανονικότητα που έχει έρθει βάζει “φρένο” μέχρι και στον τρόπο διασκέδασης μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο συνωστισμός πλέον απαγορεύεται ρητά, σε οποιοδήποτε χώρο και εάν βρισκόμαστε. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθημερινά υπενθυμίζοντας μας ότι ο συνωστισμός δύναται να προκαλέσει υγειονομική βόμβα, καθώς έτσι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με ραγδαίου ρυθμούς.

Θυμίζουμε ότι ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα στους απείθαρχους που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα και επέτρεψαν τον συγχρωτισμό ανθρώπων σε μπιτς μπαρ και μαγαζιά. Έτσι, τα αγαπημένα για πολλούς μπουζούκια, αλλάζουν άρδην τον τρόπο λειτουργίας τους εισάγοντας νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μεταξύ αυτών υπάρχει και νέος “νόμος” μέχρι και στα λουλούδια που ρίχνουμε στους καλλιτέχνες την ώρα που βρίσκονται στην πίστα.

Πιο αναλυτικά, ο υγιεινολόγος, λέκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Ντελέζος μιλά για τα κέντρα διασκέδασης υπογραμμίζοντας ότι τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μην υπάρχει διάδοση του κορωνοϊού.

Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες είτε είναι ανοιχτός ο χώρος, είτε κλειστός τόνισε ο υγιεινολόγος. Ειδικότερα: 

  • Στον ανοιχτό το χώρο είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα τα πράγματα.
  • Πολλά από αυτά τα μαγαζιά είναι κλειστά.
  • Το μπαρ δεν λειτουργεί, δεν έχουμε όρθιους θαμώνες» είπε ο κ. Ντελέζος
  • Ο συνωστισμός δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, κάθε τραπέζι
  • θα μπορεί να έχει έως έξι καρέκλες, τηρείται και το 1,5 μέτρο, ενώ απαγορεύονται και οι καναπέδες.

Ο υγιεινολόγος αναφέρθηκε στο θέμα της ρίψης λουλουδιών που χαρακτηρίζει τη διασκέδαση στα μπουζούκια τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουν να υπάρχουν όμως πλέον θα πρέπει να τα ρίχνουν στα πόδια των τραγουδιστών και όχι στο πρόσωπο».

«Ο χορός στην πίστα δεν επιτρέπεται» είπε και υπενθύμισε: «Ο ιός είναι εδώ, μας το θυμίζει συνέχεια». Τέλος ο κ. Ντελέζος αναφέρθηκε και στο θέμα με τα αυτόγραφα που συνηθίζεται οι θαμώνες να παίρνουν από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Όπως είπε ο κ. Ντελέζος μιλώντας στο Open κάποια στιγμή υπήρχε κατακλυσμός στα καμαρίνια, όμως εκεί δεν υπάρχει καλός εξαερισμός άρα δεν μπορούν να περιμένουν σε στενούς διαδρόμους 10, 15 άτομα οπότε τα αυτόγραφα θα είναι σε εξωτερικό χώρο.

Απαγορεύεται πλέον ο χορός στις πίστες, τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν χωρίς καναπέδες αλλά και με λουλούδια που θα μπορούμε  να πετάμε στα πόδια του τραγουδιστή – Δείτε όλα όσα είπε ο ο υγιεινολόγος, λέκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Ντελέζος:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments