Τεχνολογία

Twitter: Έρχονται τα ηχητικά tweets

Twitter: Έρχονται τα ηχητικά tweets
Twitter: Tα τιτιβίσματα αποκτούν και ήχο. Τι ανακοίνωσε η εταιρία.

Αλλαγές έρχονται στο Twitter. Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, οι χρήστες του θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους 140 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να ηχογραφήσουν τη φωνή τους και να στείλουν ένα ηχητικό tweet. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο ανάρτησης περιεχομένου, ως εναλλακτική του γραπτού κειμένου, χωρίς να περιορίζεται από τον αριθμό γραμμάτων.

Οι χρήστες λοιπόν μπορούν μέσα σε 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα να ηχογραφήσουν τη φωνή τους και να στείλουν το μήνυμα που επιθυμούν.

Όπως υποστηρίζει η εταιρία προωθώντας τη νέα δυνατότητα “οι προεδρικοί υποψήφιοι έχουν συνήθως 90 δευτερόλεπτα για να μιλήσουν ή απαντήσουν, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι χρήστες έχουν 140 για να ηχογραφήσουν το tweet τους”. Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 17 Ιουνίου αλλά μόνο για λογισμικό iOS, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες με τηλέφωνο Android μπορούν για την ώρα να ακούσουν μόνο τα μηνύματα.

Σημειώνεται, πως οι εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης -μεταξύ των οποίων και το Twitter– πιέζονται εδώ και καιρό να ελέγξουν το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους, που μπορεί να περιλαμβάνει προσβλητικό υλικό, παραπληροφόρηση κ.α. «Δουλεύουμε πάνω στην ενσωμάτωση επιπλέον συστημάτων παρακολούθησης εν όψει της διάθεσης (αυτής της λειτουργίας) σε όλους» είπε στο Reuters, η Άλι Παβέλα, εκπρόσωπος του Twitter. «Θα εξετάζουμε οποιαδήποτε φωνητικά tweets μας αναφερθούν με βάση τους κανόνες μας και θα προβαίνουμε στις αναγκαίες ενέργειες, όπως την υπόδειξη, εφόσον απαιτείται».

Το Twitter, που επισυνάπτει «ταμπέλες» σε περιεχόμενο που περιλαμβάνει τροποποιημένα ή συνθετικά media, έχει επίσης αρχίσει να επισυνάπτει ταμπέλες για fact-checking σε συγκεκριμένα είδη παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό και τις εκλογές, μεταξύ των οποίων και ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Τραμπ σχετικά με την επιστολική ψήφο. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα το Twitter επισύναψε προειδοποίηση σε ένα tweet του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη, βάσει της οποίας εγκωμίαζε τη βία.

Λίγα λόγια για το Twitter:

Το Twitter είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα (μέχρι 280 χαρακτήρες), τα οποία ονομάζονται tweets. Τα μηνύματα μπορούν να αναγνωστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα. Δημιουργήθηκε την 21 Μαρτίου του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (2015). Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments