Αθλητισμός

Άαρον Χάρισον Ολυμπιακός: Κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές

Άαρον Χάρισον Ολυμπιακός: Κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές
Άαρον Χάρισον Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» ο Αμερικανός γκαρντ.

Να κάνει δικό του τον Άαρον Χάρισον επιθυμεί ο Ολυμπιακός και όπως φαίνεται θα το καταφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια. Όπως χαρακτηριστικά γράφει το sport24.gr απομένουν οι λεπτομέρειες, ώστε να επέλθει η οριστική συμφωνία και να ολοκληρωθεί ακόμα μία προσθήκη για τον Ολυμπιακό, μετά από εκείνη του Τσαρλς Τζένκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Γαλατάσαραϊ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η περίπτωση του Χάρισον μόνο εύκολη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με δεδομένο το ενδιαφέρον που έδειξαν για να τον αποκτήσουν τις τελευταίες ημέρες, τόσο η Ζενίτ όσο και η ΤΣΣΚΑ, παρότι οι επαφές ήταν προχωρημένες και σε πολύ καλό επίπεδο.

Όπως προκύπτει όμως, από τις διαπραγματεύσεις, ο Ολυμπιακός κερδίζει την “μάχη” για να ολοκληρωθεί η προσθήκη σε σχέση με τους δύο συλλόγους από τη Ρωσία καθώς έχει κάνει την καλύτερη προσέγγιση. Εφόσον τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες, θα επισημοποιηθεί η συμφωνία -για δύο χρόνια- ανάμεσα στις δύο πλευρές κάτι που δεν θα αργήσει αν συνυπολογίσουμε την πρόοδο η οποία έχει υπάρξει στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών. Όσον αφορά τις άλλες προσφορές, η Ζενίτ του έχει καταθέσει ήδη πρόταση και αυτή διετούς διάρκειας, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να θέλει να τον κάνει δικό της.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα “κυνηγήσει” το deal με τον παίκτη, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τί θα γίνει με κάποια άλλα συμβόλαια, που είναι σε ισχύ και για τη νέα σεζόν. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 26χρονος γκαρντ είχε 15,9 πόντους, 37,9% στο τρίποντο, 47,5% στο δίποντο, 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ στο EuroCup, ενώ στην τουρκική BSL είχε αντίστοιχα 13,7 πόντους, 39,4% στο τρίποντο, 57,6% στο δίποντο, 3,5 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.

Δείτε τον εν δράσει:

Λίγα λόγια για τον Χάρισον:

Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολέγιο του Κεντάκι. Εκεί συνάντησε, μπασκετμπολίστες όπως ο Καρλ Άντονι Τάουνς, ο Ντέβιν Μπούκερ και Γουίλι Κόλει-Στάϊν, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Παρόλο που έκανε την προσπάθειά του το 2015 δεν έγινε ποτέ draft. Παίζοντας στο Summer League, ο γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1994 γκαρντ, με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρντετς, κέρδισε και μία θέση στο ρόστερ της ομάδας. Το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2015, απέναντι στους Φιλαδέφια 76ερς.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Γαλατασαράϊ. Η τούρκικη ομάδα αναγνώρισε την αξία του και τον πρόσθεσε στο ρόστερ της με ένα υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της. Μετά και την πρώτη του εκπληκτική σεζόν (13.1 πόντοι με 44% έξω από τα 6.75) το κλαμπ της Κωνσταντινούπολης του πρότεινε ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία και επετεύχθη τελικώς. Ο 24χρονος-τότε-σούτινγκ γκαρντ έβαλε την υπογραφή του για 1+1 επιπλέον χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments