Ελλάδα

Απεργία ΜΜΜ: Τετράωρη στάση εργασίας σε τρένα και τραμ την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Απεργία ΜΜΜ: Τετράωρη στάση εργασίας σε τρένα και τραμ την Πέμπτη 25 Ιουνίου
Απεργία ΜΜΜ: Την Πέμπτη μεταξύ 12:00-16:00 ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν τα τρένα της Τραινοσέ και οι συρμοί του τραμ, ενώ τις ίδιες ώρες αναμένεται να μην πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σύμφωνα με ανακοίνωσή της εξήγγειλε στάση εργασίας την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 μεταξύ 12:00-16:00 για όλα τα τρένα και τα τραμ. Συνεπώς, ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν τα τρένα της Τραινοσέ και οι συρμοί του τραμ, λόγω της προγραμματισμένης στάσης εργασίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, τις ίδιες ώρες αναμένεται να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των εργαζομένων σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (μέλος είναι και το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ) είναι τα εξής παρακάτω:

  • Η υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΣΕ και στη ΣΤΑΣΥ, ΣΣΕ 2020 για το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ που απορροφήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
  • επαναπρόσληψη των απολυμένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
  • διασφάλιση των θέσεων εργασίας,
  • προσλήψεις προσωπικού
  • καθώς και να μπει τέλος στην απραξία των τελευταίων ετών με προώθηση της ολοκλήρωσης των έργων στον ΟΣΕ και το ΤΡΑΜ και συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

«Εμείς ως Σιδηροδρομικοί, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ως εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από τις διοικήσεις τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται και στον «Μεγάλο Περίπατο» κάνοντας λόγο για «προχειρότητα απέναντι στον φορέα Τραμ από τη δημοτική αρχή των Αθηνών με βιαστικές και πρόχειρες ενέργειες»  όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

«Καθυστέρηση της έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του τραμ στην πόλη του Πειραιά»

Τέλος, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση πως υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία σε πολλά ζητήματα στο συγκοινωνιακό έργο στις Δημόσιες Αστικές και Σιδηροδρομικές Συγκοινωνίες και ειδικότερα στο δίκτυο των γραμμών τραμ, όπως «καθυστέρηση της έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του τραμ στην πόλη του Πειραιά και «ακρωτηριασμός» της γραμμής τραμ έως την στάση Κασομούλη εδώ και 19 μήνες, μη παρέχοντας συγκοινωνιακό έργο ως τον τερματικό σταθμό Συντάγματος» όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments