Αθλητισμός

Άρης – ΑΕΚ: 2-2

Άρης – ΑΕΚ: 2-2
Άρης - ΑΕΚ: Μετά από έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ, η Ένωση πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Με 8 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ΑΕΚ, με 10 ο Άρης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια η ΑΕΚ πανηγυρίζει για πέμπτη διαδοχική χρονιά την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ, ανάλογα με την εξέλιξη του άλλου ημιτελικού. Η Ένωση πήρε την πρόκριση μετά από τον αγώνα – θρίλερ με τον Άρη που έληξε 2-2 στην παράταση. Και τα δύο τέρματα της Ένωσης σημείωσε ο Κροάτης φορ, ενώ του Άρη οι Μαντσίνι και Ντιγκινί. Το πρώτο ματς είχε τελειώσει με 2-1 υπέρ της ΑΕΚ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άρης ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας με ένα σχήμα που έμοιαζε αρκετά με 4-4-2 με τον Λάρσον να βρίσκεται κοντά στον Ιντέγιε. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε πιο ψηλά, ενώ ανέβαινε κυρίως από τα δεξιά με τον Βέρντε. Στο 18′ ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ απ’ το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπακάκη και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα.

Στο 20′ η ΑΕΚ απάντησε με δική της ευκαιρία. Ο Λιβάγια βρήκε όμορφα τον Βέρντε, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, καθυστέρησε κι ο Ισπανός τον πρόλαβε. Στη συνέχεια της φάσης, το μακρινό σουτ του Μάνταλου κατέληξε πολλά μέτρα άουτ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε κι άλλο. Στο 23′ ο Λιβάγια γύρισε στον Ολιβέιρα, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ροζ.

Στο ίδιο λεπτό, ωραία ατομική προσπάθεια του Βέρντε, αλλά το διαγώνιο σουτ απ’ τα δεξιά κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα. Στο 32′ είχαμε ευκαιρία για τον Άρη. Σοβαρό λάθος του Βέρντε μέσα στην περιοχή, ο Κόρχουτ έκλεψε την μπάλα, έκανε σέντρα-σουτ, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε και έσωσε την ομάδα του από τον κίνδυνο. Στο 35′ ο Λόπες έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Σάσα και στη συνέχεια ο Κουέστα παραχώρησε κόρνερ.

Στο 49′ του πρώτου ημιχρόνου είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σβάρνας έστρωσε στον Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Κουέστα.

Στο ημίχρονο η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Μπακάκη με τον Παουλίνιο. Στο 57′ ο Άρης πέτυχε το 1-0. Υπέροχη ενέργεια του Φετφατζίδη απ’ τα δεξιά, ο οποίος απέφυγε τον Λόπες, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μαντσίνι με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα. Στο 62′ η ΑΕΚ έχασε και τον Λόπες με αναγκαστική αλλαγή.

Στο 77′ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος με λόμπα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Σιμόες απέναντι από τον Κουέστα, εκείνος με κεφαλιά κρέμασε τον Ισπανό τερματοφύλακα που έβγαινε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Στο 89′ γύρισμα του Αλμπάνη από τα δεξιά, τέσσερις παίκτες πήδηξαν μέσα στην μικρή περιοχή για να πάρουν την κεφαλιά. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν αυτός που την πήρε χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 91′ είχαμε σουτ του Λιβάγια, μπλόκαρε ο Κουέστα.

Ο Άρης έκανε το 2-0 με τον Ντιγκινί στο 93′ και πίστεψε ότι «καθάρισε» την πρόκριση. Ο Μπα έδωσε στον Μαντσίνι, εκείνος άνοιξε στον Ντιγκινί που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά η μπάλα κόντρα πάνω στον Παουλίνιο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 2-0.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Λιβάγια στο 96′ και έστειλε το ματς στην παράταση σε έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ.

Εξαιρετική σέντρα από τον Παουλίνιο με το εξωτερικό από τα δεξιά, ο Λιβάγια πήρε την κεφαλιά με τον Κουέστα να αποκρούει. Η μπάλα στρώθηκε ξανά όμως στον Κροάτη που από κοντά σε κενή εστία έκανε το πολύτιμο για την ομάδα του 2-1.

Στην παράταση ο Μάνταλος πήρε κάρτα στο 94′. Στο 102′ «ξαναχτύπησε» ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Αλμπάνης βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, έδωσε στον Ολιβέιρα και εκείνος με την μία στον Λιβάγια. Ο φορ της Ένωσης βγήκε μόνος απέναντι στον Κουέστα και πλάσαρε σωστά ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 105′ ο Σάσα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ πάνω όμως στον Μπάρκα. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης στο 113′ είχαμε σουτ του Μαντσίνι που μπλόκαρε εύκολα ξανά ο Μπάρκας. Στο 120′ ο Μάνταλος άνοιξε την μπάλα στα αριστερά στον Αραούχο, εκείνος γύρισε δεξιά στον Ολιβέιρα που πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Μάνταλος αποβλήθηκε επίτηδες με δεύτερη κίτρινη για να μην χάσει τον τελικό.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν θα παίξει στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Στο 123′ είχαμε κόκκινη κάρτα σε Σιμόες και Σάσα. Οι δύο παίκτες είδαν κίτρινη κάρτα για κοκορομαχία που είχαν, αμφότεροι είχαν άλλη μία και έτσι αποβλήθηκαν. Στο 124′ ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα και στον Ολιβέιρα. Δεύτερη κίτρινη και για τον Πορτογάλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments