Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Σε αυτά τα μαθήματα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Σε αυτά τα μαθήματα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Πανελλήνιες 2020 ΓΕΛ: Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, εξετάζονται στο μάθημα της Χημείας και στο μάθημα της Οικονομίας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σήμερα Παρασκευή (26 Ιουνίου) σε Χημεία και Οικονομία, ρίχνοντας έτσι την «αυλαία» των Εξετάσεων με τα βασικά μαθήματα (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, εξετάζονται επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αυτό είναι το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Στη συνέχεια, από την 1η έως και τις 13 Ιουλίου, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αρχής γενομένης με τα Αγγλικά. Οι μαθητές θα ξεκινήσουν με τα Αγγλικά (1/7) και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2/7 και 3/7, αντίστοιχα).

Η πρώτη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7). Οι υπόλοιπες ημέρες αφορούν την εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

«Πάμε καλά παρά τις δυσκολίες»

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πάει πάρα πολύ καλά παρά τις φετινές δυσκολίες. Και λέω δυσκολίες γιατί δυσκολίες ήταν και για τους μαθητές λόγω του κορωνοϊού, και για τους εκπαιδευτικούς που στην τελική ευθεία προετοιμασίας κλήθηκαν να μεταφέρουν όλη τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην εξ αποστάσεων και για το υπουργείο βεβαίως το οποίο κλήθηκε να οργανώσει πανελλαδικές μια εποχή που όλη η χώρα είχε λίγο πολύ παγώσει», δήλωσε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Έχουν τηρηθεί απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Έχουμε ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Για αυτό έχουμε και περισσότερα εξεταστικά κέντρα φέτος από ότι πέρυσι και ανακοινώσαμε ειδικά όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ παραδοσιακά τα ειδικά μαθήματα εξετάζονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φροντίσαμε ούτως ώστε φέτος να προστεθούν ειδικά εξεταστικά κέντρα σε τρεις επιπλέον περιοχές, στην Κρήτη, την Πάτρα και το Αγρίνιο και στην Ξάνθη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments