Τεχνολογία

Το iphone 12 που έρχεται θα πουλιέται χωρίς φορτιστή

Το iphone 12 που έρχεται θα πουλιέται χωρίς φορτιστή
Η Apple φέρεται να είναι έτοιμη να πάρει μια τολμηρή απόφαση για την επόμενη κυκλοφορία της.

Κατά καιρούς η Apple μας έχει συνηθίσει σε τολμηρές κινήσεις σχετικά με την κυκλοφορία των νέων iPhone. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επιλογή να σταματήσει να βάζει θύρες ακουστικών στα κινητά της. Τότε είχε αντικαταστήσει αυτή την επιλογή με έναν ειδικό αντάπτορα. Επίσημα η εταιρία είχε πει πως αυτό έγινε για να είναι πιο λεπτό και άνετο το iPhone. Βέβαια αν κάποιος έχανε τον αντάπτορα θα έπρεπε να δώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αυτή τη φορά η Apple είναι έτοιμη να κάνει κάτι παράτολμο. Σύμφωνα με αναφορά των αναλυτών της Barclays, στην οποία κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση το MacRumors εξετάζεται το ενδεχόμενο το iPhone 12 να μη περιλαμβάνει φορτιστή στην συσκευασία. Ακούγεται απίθανο να αγοράσει κάποιος ένα κινητό χωρίς να περιλαμβάνεται φορτιστής, ειδικά με τις τιμές της Apple, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο.

Πόσο κοστίζει ένας φορτιστής

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αυτή η ανάλυση, στη νέα γενιά των iPhones που αναμένεται να κυκλοφορήσουν, τους επόμενους μήνες, θα υπάρχει μία διαφορά στο πακέτο που θα προσφέρεται που θα έχει να κάνει με τον φορτιστή. Συγκεκριμένα στο πακέτο θα υπάρχει κανονικά το καλώδιο, αλλά δεν θα υπάρχει και ο φορτιστής.

Κάτι τέτοιο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει αρκετά μεγάλα περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς δεν θα κατασκευαστούν εκατομμύρια κομμάτια πλαστικού για αυτό το λόγο, όμως από την άλλη αποτελεί ερωτικό το πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές. Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε και πόσο κοστίζει ένας φορτιστής σε περίπτωση που πρέπει κάποιος να τον αγοράσει. Απλός 5W φορτιστής της Apple πωλείται ξεχωριστά έναντι 19 δολαρίων, ενώ εκείνος των 18W έναντι των 29 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές στο παρελθόν η Apple έχει δεχτεί κριτική για την ποιότητα και την τιμή των ανταλλακτικών της. Ειδικότερα τα καλώδια και το πόσο εύκολα μπορούν να κοπούν έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για την Αμερικάνικη εταιρία. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε αυτή την παράτολμη κίνηση και πως θα αντιδράσουν οι χρήστες που περιμένουν πως και πως το επόμενο μοντέλο της εταιρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments