Πολιτική

Μητσοτάκης Φόνσου: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο από το «Το Σπίτι του Ηθοποιού»

Μητσοτάκης Φόνσου: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο από το «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Μητσοτάκης Φόνσου: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Άννα Φόνσου για το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άννα Φόνσου. Η συνάντηση έγινε στις 12 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό να υποδέχεται την κ. Φόνσου, ιδρύτρια και πρόεδρο του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού». Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την βιωσιμότητα του έργου -πολιτιστικού και βαθιά κοινωνικού- που επιτελείται στο «Σπίτι του Ηθοποιού», αλλά και του ίδιου Ιδρύματος, και ευχαρίστησε την κ. Φόνσου για την εθελοντική προσφορά της, λέγοντας ότι παρακολουθεί εδώ και χρόνια τις δράσεις του. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την θεσμική θωράκιση του φορέα, ώστε να συνεχίσει τη μεγάλη του προσφορά και στο μέλλον και μέσω ειδικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Η κ. Φόνσου ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή του, ενώ αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία και την συνεχή υποστήριξη, την οποία έχει στο έργο της από το Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά από την κ. Μενδώνη, και πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Το σπίτι του Ηθοποιού» είναι κοινωφελές, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από την ηθοποιό Άννα Φόνσου, αρχικά με τη μορφή σωματείου. Ο βασικότερος σκοπός του είναι η φιλοξενία ηθοποιών που έχουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για θεσμό ανάλογο με τον Οίκο του Ναύτη.

«Το σπίτι του Ηθοποιού» ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Άννας Φόνσου το 1997 με τη μορφή σωματείου. Το 2002 έλαβε τη νομική μορφή 9-μελούς κοινωφελούς ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τελούμενου υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας. Το κεφάλαιο για τη δημιουργία του ιδρύματος καθώς και ένα ακίνητο παραχωρήθηκαν από την ίδια την Άννα Φόνσου, η οποία κατέχει εξαρχής τη θέση της ισόβιας προέδρου.

Γενικότερος σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή διευκολύνσεων και στήριξης σε ηθοποιούς με ποικίλους τρόπους. Επίσης το ίδρυμα δραστηριοποιείται γενικότερα στον τομέα του πολιτισμού κάνοντας εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά δρώμενα κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments