Αθλητισμός

Ντιέγκο Κόστα: Απίθανο αυτογκόλ από τον Βραζιλιάνο στο ματς με την Μπαρτσελόνα

Ντιέγκο Κόστα: Απίθανο αυτογκόλ από τον Βραζιλιάνο στο ματς με την Μπαρτσελόνα
Ντιέγκο Κόστα: Με έναν ιδιαίτερο τρόπο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα ο Ντιέγκο Κόστα.

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή του ματς της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο, αναδείχτηκε ο Ντιέγκο Κόστα. Ο έμπειρος σέντερ φορ αφού πρώτα σκόραρε σε λάθος εστία στη συνέχεια έχασε και πέναλτι.  Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό αυτογκόλ στο ξεκίνημα του ματς στο “Καμπ Νου” για την 33η αγωνιστική της La Liga έγραψε το 1-0 για τους Καταλανούς. Ο επιθετικός των Μαδριλένων έστειλε με τακουνάκια τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ στο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος. Λίγο αργότερα ο ίδιος αστόχησε και σε πέναλτι, αλλά τον έσωσε το VAR, καθώς διατάχθηκε επανάληψη, αφού ο Τερ Στέγκεν κινήθηκε νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε. Ο Σαούλ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για τους “ροχιμπλάνκος” σε 1-1.

Κόλλησαν στο “χ”

Μετά την εκτός έδρας γκέλα με την Θέλτα (2-2) όπου δεν πήραν το τρίποντο αν και προηγήθηκαν δύο φορές, οι “μπλαουγκράνα” είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στο ίδιο εφιαλτικό για εκείνους σενάριο, αυτή τη φορά απέναντι στην Ατλέτικο. Πήραν δύο φορές το προβάδισμα όμως είδαν τους Μαδριλένους να ισοφαρίζουν ισάριθμες, με το 2-2 να συνιστά δεύτερη διαδοχική γκέλα για τους Καταλανούς που απειλούνται να μείνουν τέσσερις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ αν οι “μερένγκες” επικρατήσουν της Χετάφε την Πέμπτη. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως η ομάδα του Σιμεόνε ήταν η “υπεύθυνη” για την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε πριν μερικούς μήνες όταν νίκησε την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και πλέον φαντάζει πολύ ρεαλιστικό το σενάριο να προκαλέσει και την αποπομπή του Κίκε Σετιέν από την τεχνική ηγεσία των Καταλανών.

Στο 12′ ο Μέσι εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στον Ντιέγκο Κόστα περνώντας κάτω από τα πόδια του, για να καταλήξει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Όμπλακ να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του. Το προβάδισμα των Καταλανών δεν κράτησε όμως παρά μερικά λεπτά. Η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καράσκο από τον Βιδάλ και ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το χτύπημα του Κόστα, όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, ο Σαούλ που ανέλαβε την εκτέλεση εκ νέου έγραψε το 1-1 στο 19′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα δέχτηκε δώρο στα πρώτα λεπτά όταν ο Φελίπε προκάλεσε την πτώση του Σεμέδο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Μέσι νίκησε τον Όμπλακ για το 2-1 στο 50′ με εκτέλεση αλά Πανένκα, με την Ατλέτικο να βρίσκει ωστόσο και πάλι τον τρόπο να πληγώσει τους γηπεδούχους. Ο Ντιέγκο Κόστα δεν βρήκε στόχο στην καρφωτή κεφαλιά του στο 56′ όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Καράσκο και ο Σαούλ νίκησε στο 62′ για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν από την άσπρη βούλα, για να γράψει το τελικό 2-2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments