Ελλάδα

Άνοιγμα συνόρων: Γεγονός οι πρώτες πτήσεις στη Σκιάθο

Άνοιγμα συνόρων: Γεγονός οι πρώτες πτήσεις στη Σκιάθο
Άνοιγμα συνόρων: Έφτασαν τα πρώτα αεροπλάνα με τουρίστες στη Σκιάθο ενώ αναμένονται νέες αφίξεις.

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για το νησί της Σκιάθου. Οι πρώτες αφίξεις αεροσκαφών από χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός, καθώς στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκαν ήδη δύο Airbus γεμάτα από κόσμο που επέλεξε να κάνει τις διακοπές του στις Σποράδες. Το πρώτο αεροσκάφος, ένα Airbus 320 της AirSerbia προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού προερχόμενο από το Βελιγράδι υπό το χειροκρότημα πολύ κόσμου και αφού πέρασε κάτω από ασπίδα νερού – καλωσορίσματος, την οποία είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Στο αεροσκάφος της ΑirSerbia επέβαιναν 144 Σέρβοι τουρίστες, τους οποίους συνοδεύουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και 23 Σέρβοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας τους, προσκεκλημένοι από tour operators για να γνωρίσουν το νησί.

Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και δεύτερο Airbus 320, αυτή τη φορά της «Condor» προερχόμενο από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας με 172 επιβάτες για διακοπές στη Σκιάθο. Και σε αυτή την άφιξη η υποδοχή ήταν ανάλογη, αφού το γερμανικό αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη ασπίδα υποδοχής. Όλοι οι επιβάτες εμφανίζονταν στις σκάλες των αεροσκαφών με μάσκες στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια υποβάλλονταν σε τεστ ενώ συμπλήρωναν και τα σχετικά έντυπα διαμονής με όλα τα στοιχεία τους.

Σημειώνεται, πως στηΣκιάθο, οι αφίξεις αεροσκαφών τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πολλαπλασιαστούν και αναμένονται νέες πτήσεις τσάρτερς τριών αεροσκαφών από Γερμανία, και από ένα αεροσκάφος από Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία. Παράλληλα στο νησί, «άνοιξε τις πύλες του» για τη φετινή χρονιά και το εμβληματικό ξενοδοχείο «Skiathos Palace», κάνοντας αγιασμό με την παρουσία όλων των εργαζομένων, αφού πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο 5 αστέρων, που λειτουργεί πλήρως εκεί. Τα άλλα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού πρόκειται να ανοίξουν ως τις 15 Ιουλίου, αναλόγως με την τουριστική κίνηση που θα παρουσιαστεί.

Πάνω από 4.000 τεστ διενεργήθηκαν στα αεροδρόμια την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συνόρων:

Τα σύνορά της άνοιξε η Ελλάδα και επισήμως από χθες, Τετάρτη 1 Ιουλίου. Περίπου 235 ήταν οι διεθνείς πτήσεις που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια και χιλιάδες τουρίστες πάτησαν επί ελληνικού εδάφους για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ μέχρι τις 8:00 το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 4.000 τεστ σε επιβάτες μόνο στα οκτώ από τα 27 αεροδρόμια της χώρας. Οι υγειονομικές Αρχές και οι επιστήμονες αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τεστ μοριακού ελέγχου αναμένονται σήμερα το απόγευμα. Οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα και το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments