Ελλάδα

Ιδιωτική εκπαίδευση: Προετοιμάζεται το δεύτερο νομοσχέδιο από το υπουργείο Παιδείας

Ιδιωτική εκπαίδευση: Προετοιμάζεται το δεύτερο νομοσχέδιο από το υπουργείο Παιδείας
Ιδιωτική εκπαίδευση: Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, έχει προσκαλέσει σε διάλογο τους εμπλεκόμενους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας σε άτυπη ενημέρωση, ανακοίνωσε πως προετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, που αυτή την φορά θα αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως έχει προσκαλέσει σε διάλογο τους εμπλεκόμενους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου.

Πρόκειται για τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων. Επιπλέον, πρόκειται για τη δεύτερη νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοινώνει το υπουργείο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Αναβάθμιση του Σχολείου». Η πρώτη αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Νίκη Καραμέως για αλλαγές στην παιδεία

«Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κοινό βηματισμό με την Ε.Ε. Είναι ένα βήμα ουσιαστικής ενίσχυσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση της λογοδοσίας και της διαφάνειας». Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, υπεραμυνόμενη του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για άναρχο τοπίο που υπήρχε στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, με συμβιβασμούς, σκοπιμότητες και έλλειψη μελετών σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των ΑΕΙ και τόνισε ότι αυτά ακριβώς τα προβλήματα έρχεται να λύσει το νομοσχέδιο. Έμφαση έδωσε στο ρόλο της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία, όπως είπε, θα είναι ο κεντρικός πυλώνας της δημόσιας εκπαίδευσης, θα διαμορφώσει εθνική στρατηγική και θα διασφαλίσει τα προγράμματα σπουδών στα ΑΕΙ. «Η νέα ενισχυμένη αρχή θα εισηγείται το εθνικό πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης, θα αξιολογεί αν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τηρούν τις προϋποθέσεις και θα πιστοποιεί τους δείκτες ποιότητας των προγραμμάτων τους», επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments