Ελλάδα

Πανελλήνιες ειδικά μαθήματα: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες ειδικά μαθήματα: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Πανελλήνιες ειδικά μαθήματα: Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις με τους μαθητές να δοκιμάζονται σήμερα στο Γραμμικό Σχέδιο.

Με το Γραμμικό Σχέδιο συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020. Υπενθυμίζεται πως οι Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 13η Ιουλίου 2020. Η πρώτη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7).

Οι υπόλοιπες ημέρες αφορούν την εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7). Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Οδηγίες προς τους μαθητές από το υπουργείο Παιδείας:

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα, εκτός των Αγγλικών για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09:30 π.μ., και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 17:00 μ.μ.  Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά.

Πότε αναμένονται οι βαθμολογίες:

Στις 10 Ιουλίου αναμένονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα δοθούν τα επίσημα βαθμολογικά στοιχεία των Εξετάσεων για το 2020. Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας«Τα Νέα», έχει δοθεί εντολή σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας να έχουν ολοκληρώσει ως το τέλος της εβδομάδας τις βαθμολογήσεις του πρώτου κύκλου των μαθημάτων που εξετάστηκαν. Την ίδια ώρα σημειώνεται πως οι υποψήφιοι έχουν μόνο μια εβδομάδα στη διάθεσή τους από τη στιγμή που θα πάρουν τις βαθμολογίες τους για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, καθώς η διαδικασία αυτή λήγει την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Φέτος, τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία) και της Χημείας που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους υποψήφιους φαίνεται ότι θα είναι οι «ρυθμιστές» των πανελλαδικών εξετάσεων.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments