Διεθνή

Τραγωδία Αλβανία: Μητέρα και κόρη θυσιάστηκαν για την «Ανάσταση»

Τραγωδία Αλβανία: Μητέρα και κόρη θυσιάστηκαν για την «Ανάσταση»
Τραγωδία Αλβανία: Μια απίστευτη τραγωδία έγινε γνωστή στη γειτονική χώρα αφού μητέρα και κόρη, που φαίνεται να ήταν μέλη χριστιανικής αίρεσης, θυσιάστηκαν για να βρουν την «αιώνια ζωή». Σε κρίσιμη κατάσταση η δεύτερη κόρη.

Οι προκαταλήψεις και ο θρησκευτικός φανατισμός κόστισαν τη ζωή σε μια μητέρα και μια κόρη στην Αλβανία, ενώ η άλλη κόρη της οικογένειας είναι σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ασιτίας και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, μητέρα και κόρη στα Τίρανα έχασαν τη ζωή τους για να βρουν την «αιώνια ζωή», σε μία τραγωδία που έχει σοκάρει τη γειτονική χώρα. Όπως αναφέρει το abcnews.al και μετέδωσαν τηλεοπτικά κανάλια στην Αλβανία μία 56χρονη μητέρα και η 30χρονη κόρη της βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους, ενώ η δεύτερη κόρη, που είναι 34 ετών, εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω ασιτίας.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, η 34χρονη κόρη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή». Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, η 30χρονη πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν και να διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», χρησιμοποιώντας διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία. Μάλιστα, και οι ειδικοί φέρεται να διαπίστωσαν σημάδια μουμιοποίησης.

Ορισμένες αναφορές έκαναν λόγο πως οι γυναίκες ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά, με την οργάνωση να απαντά μέσω ανακοίνωσης και να διαψεύδει. Ανάμεσα σε άλλα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη οικογένεια ποτέ δεν ήταν στα μέλη τους, ενώ η πράξη τους είναι αντίθετη με τα όσα πιστεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο του 2020, ο θάνατος από άγνωστη αιτία, του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δυο κοριτσιών και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι. Η Αστυνομία της Αλβανίας συνεχίζει να έρευνά την υπόθεση.

Τι είναι η μουμιοποίηση

Μουμιοποίηση είναι η διαδικασία με την οποία αναστέλλεται η αποσύνθεση ενός νεκρού σώματος ανθρώπου ή ζώου. Μπορεί να οφείλεται σε τυχαίους παράγοντες όταν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το πτώμα ευνοεί την μουμιοποίηση ή μπορεί να γίνεται ύστερα από την παρέμβαση του ανθρώπου με πιο γνωστό παράδειγμα την παράδοση των Αιγυπτίων στην αρχαιότητα να μουμιοποιούν τους νεκρούς τους.

Παράγοντες που ευνοούν την μουμιοποίηση είναι πολλοί και μπορούν από μόνοι τους η σε συνδυασμό να συντελέσουν στην μουμιοποίηση. Η ξηρασία, η χαμηλή θερμοκρασία, η αυξημένη υγρασία, η στεγανοποίηση, η επίδραση κάποιου υλικού ή χημικού, ακόμα και η στάχτη ηφαιστείων έχει συντελέσει στο παρελθόν στην μουμιοποίηση τόσο ανθρώπων όσο και ζωών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments