Ελλάδα

Βόλος εξιχνίαση εγκλήματος: Μετά από 18 χρόνια συνελλήφθη ο δράστης με τη βοήθεια της αστυνομίας

Βόλος εξιχνίαση εγκλήματος: Μετά από 18 χρόνια συνελλήφθη ο δράστης με τη βοήθεια της αστυνομίας
Βόλος εξιχνίαση εγκλήματος: Μετά από 18 χρόνια οι αρχές συνέλαβαν τον άντρα που είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Θεσσαλική πόλη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη.

Η δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας είχε συγκλονίσει τον Βόλο το 2002. Ο δράστης τόσα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος αλλά η υπόθεση δεν είχε κλείσει από τις αρχές, που συνέχιζαν τις προσπάθειες για να τον εντοπίσουν. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας το κατάφεραν 18 χρόνια αργότερα. Έστω και τώρα η σύλληψη του δράστη είναι μια ικανοποίηση για τους συγγενείς της ηλικιωμένης που είχε υποστεί και κακοποίηση.

Όπως αναφέρει το larisapress.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δολοφόνος μιας άτυχης γριούλας, που κυκλοφορούσε ελεύθερος από το 2002, όταν πραγματοποίησε το έγκλημα.

Η δολοφονία είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, καθώς ο ληστής που είχε παραβιάσει την οικία της ηλικιωμένης, δεν είχε αρκεστεί μόνο στη ληστεία, αλλά την είχε κακοποιήσει άγρια, προκαλώντας της πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι καθώς και μαχαιριές.

Ένα αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε και έδωσε τη λύση στο έγκλημα

Όπως μετέδωσε ο Alpha αλλά και τοπικά ΜΜΕ στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί ένα παλαμικό αποτύπωμα στην πόρτα της οικίας, το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στην σύλληψη του δολοφόνου.

Αυτό έγινε χθες, Παρασκευή 03 Ιουλίου, όταν με τη χρήση της τεχνολογίας, οι αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου Αλβανικής καταγωγής για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, καθώς ταυτοποιήθηκε εκείνο το αποτύπωμα που παρέμεινε «ενεργό» για τις αστυνομικές αρχές επί 18 ολόκληρα χρόνια.

Τι δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας

«Καμία υπόθεση δεν κλείνει για την Ελληνική Αστυνομία, όσος καιρός κι αν περάσει, αν δεν εξιχνιαστεί», δήλωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος επεσήμανε πως «η μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται καθημερινά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα έχει ως συνέπεια την εξιχνίαση και άλλων, παρόμοιων υποθέσεων».

Ο ύποπτος άντρας για την τέλεση του ειδεχθούς εγκλήματος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ οι αστυνομικές αρχές θεωρούν την υπόθεση απολύτως στοιχειοθετημένη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments