Ελλάδα

Παραλίες Αττικής: Γέμισαν με κόσμο λόγω ζέστης [pics]

Παραλίες Αττικής: Γέμισαν με κόσμο λόγω ζέστης [pics]
Παραλίες Αττικής: Όλα τα κοντινά σημεία στο παραλιακό «μέτωπο» της Αττικής γέμισαν με κόσμο που αναζητούσε δροσιά.

Οι παραλίες της Αττικής γέμισαν με λουόμενους οι οποίοι θέλησαν να έχουν λίγες στιγμές δροσιάς καθώς η ζέστη στην πόλη δυσκολεύει την καθημερινότητα.

Το κύμα ζέστης που σημειώθηκε όλη την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζεται, είχε σαν αποτέλεσμα να… πλημμυρίσουν οι παραλίες της Αττικής από κόσμο, σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου. Όλα τα κοντινά σημεία στο παραλιακό «μέτωπο» της Αττικής γέμισαν με κόσμο που αναζητούσε δροσιά και διασκέδαση. Έτσι, άνθρωποι κάθε ηλικίας πήγαν σε παραλίες της Αττικής, αναζητώντας λίγες στιγμές δροσιάς και ηρεμίας.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της ημέρας παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε διάφορα σημεία της Παραλιακής. Η ζέστη ήταν έντονη, ενώ αρκετές παραλίες της Αττικής γέμισαν από κόσμο, όπως φαίνεται και στις εικόνες της Eurokinissi μιας και το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για μια «τζούρα» δροσιάς

Βέβαια ασθενείς άνεμοι από τα βόρεια και τα βορειοδυτικά βελτίωσαν την κατάσταση και έδωσαν μία «ανάσα» σε όσους δεν ήταν τόσο τυχεροί ώστε να κάνουν μια βουτιά ή να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους και να παίξουν ρακέτες.

Τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια «εκμεταλλεύτηκαν» οι Αθηναίοι, γεμίζοντας τις παραλίες της Αττικής. Παρέες, ζευγάρια και οικογένειες επέλεξαν παραλίες εντός της πρωτεύουσας ενώ έγινε προσπάθεια να τηρηθούν τόσο τα μέτρα ασφαλείας όσο και οι αποστάσεις για μια «τζούρα» δροσιάς η οποία ήταν απαραίτητη.

Κύμα κακοκαιρίας ενόψει

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αλλαγή του καιρού με κύμα κακοκαιρίας ενόψει. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το βράδυ του Σαββάτου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Έτσι, από το βράδυ έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων, και δεν θα ξεπερνά τους 34 – 36 βαθμούς ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37-38 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments