Ελλάδα

Ασθενοφόρο φωτιά: Τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει – Στο όχημα επέβαιναν δύο ασθενείς

Ασθενοφόρο φωτιά: Τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει – Στο όχημα επέβαιναν δύο ασθενείς
Ασθενοφόρο φωτιά: Στις φλόγες το όχημα καθώς κινούνταν στην εθνική οδό μετά τον κόμβο του Βαλεστίνου - Στο όχημα επέβαιναν δύο ασθενείς που είναι καλά στην υγεία τους μαζί με τους διασώστες.

Τυχεροί ήταν το πλήρωμα και οι ασθενείς που επέβαιναν στο ασθενοφόρο, καθώς αυτό έπιασε φωτιά την ώρα που κινούνταν στην εθνική οδό και ειδικότερα μετά τον κόμβο του Βελεστίνου στο ρεύμα προς Αθήνα. Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τη 1 σήμερα, όπως αναφέρει το magnesianews.

Οδηγοί που μετακινούνταν και είδαν το περιστατικό δεν πίστευαν στα μάτια τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ασθενοφόρο κάηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς οι δύο διασώστες αλλά και δύο ασθενείς που επέβαιναν στο όχημα δεν τραυματίστηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς, ενώ στο σημείο επιχειρούν ακόμη πυροσβεστικά οχήματα.

Ασθενοφόρο στις φλόγες τώρα

Gepostet von Thanasis Takmakis am Mittwoch, 8. Juli 2020

Το τι ευθύνεται για την πυρκαγιά μένει να αποδειχτεί από την έρευνα. Το σίγουρο είναι ότι όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ανοίγει αναγκαστικά η συζήτηση για τις υποδομές της υγείας και πως μπορούν αυτές να γίνονται όλο και καλύτερες. Αν μιλάμε για το ΕΚΑΒ και ανεξάρτητα με το συγκεκριμένο περιστατικό, το σίγουρο είναι πως χρειάζεται ανανέωση του στόλου του.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM λίγες μέρες πριν, μίλησε για τα προβλήματα του οργανισμού τόσο αναφορικά με τον στόλο όσο και με τις ελλείψεις προσωπικού. Από τον στόλο του ΕΚΑΒ, πανελλαδικά, λείπουν 500 – 600 ασθενοφόρα, ενώ συνολικά στους δρόμους της χώρας κινούνται 1.200 οχήματα.

Ο πρόεδρός του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου περιμένει «ενέσεις» στον γερασμένο στόλο αλλά και σε προσωπικό   ενώ προσθέτει ότι παρά τα προβλήματα βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ευελπιστώντας ότι αν προκύψει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού «θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια επιτυχία».

Είναι απαραίτητο να υπάρξουν νέα οχήματα

Ο πρόεδρός του ΕΚΑΒ κος Παπαευσταθίου,στη συνέντευξή του, φανέρωσε το εξής: «Τα οχήματα μπορεί να είναι παλιάς τεχνολογίας, καθώς τα περισσότερα ξεπερνούν τη δεκαετία, αλλά είναι αξιόμαχα και καλά συντηρημένα. Σίγουρα χρειαζόμαστε καινούρια οχήματα. Σίγουρα προσπαθούμε να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό μας, και σε ένα μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και των περιφερειών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments