Ελλάδα

Email απάτη: Προσοχή – Αν πάρετε αυτό το μήνυμα, αγνοήστε το

Email απάτη: Προσοχή – Αν πάρετε αυτό το μήνυμα, αγνοήστε το
Email απάτη: Η Αστυνομία προειδοποιεί για νέο μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο που είναι ψεύτικο.

Για ένα νέο email – απάτη προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το συγκεκριμένο μήνυμα έχει στόχο να παραπλανήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία καλεί να μην ανοίξουμε το συνημμένο αρχείο (PDF) που ενδέχεται να λάβουμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, καθώς αποτελεί κακόβουλο λογισμικό. Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Καλημέρα, Ελπίζουμε να παραμείνετε ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου COVID – 19. Αυτό θα σας ενημερώσει ότι έχετε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα για συνεχή έρευνα για απάτη σε τράπεζα. Λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκλησή σας μπορείτε να βρείτε στο συννημένο έγγραφο PDF. Αυτό το μήνυμα είναι η τελευταία πρόσκληση, καθώς θα σας συλλάβουμε αν δεν συμμορφώνεστε με αυτήν την πρόσκληση. Χαιρετισμοί,

Michail Karamalakis», γράφει το «μαϊμού» μήνυμα που φαίνεται να έχει σταλεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε τι αναφέρει το νέο email – απάτη:

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο email είχε αποσταλεί σε πολλούς τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Το pagenews.gr έγραφε τότε «Νέο μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης, που δήθεν προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία και υποτίθεται ότι υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών και έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το καταφανώς ψευδεπίγραφο μήνυμα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμερα (1-6-2020), έχει τη μορφή δήθεν επιστολής της Ελληνικής Αστυνομίας και διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) από δράστες που επιχειρούν, προφανώς, να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Από την αστυνομία, παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό και εισβολής στα αρχεία δεδομένων τους. Σημειώνεται, ότι είναι τρίτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που εντοπίζεται παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης στο διαδίκτυο. Το προηγούμενο ήταν με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, πριν από έναν μήνα, και το πρώτο στις αρχές Μαρτίου με παρόμοιο κείμενο και πάλι προερχόμενο δήθεν από την ΕΛ.ΑΣ».

Θυμηθείτε το προηγούμενο email – απάτη

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments