Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων – Πάνω από 228.000 σε μία μέρα

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων – Πάνω από 228.000 σε μία μέρα
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ανησυχία του οργανισμού για την αύξηση των κρουσμάτων - Τι προτείνει για να ελεγχθεί η εξάπλωση.

Την ανησυχία του εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκόσμια. Νέο ρεκόρ έχει καταγράψει ο οργανισμός με πάνω από 220. 000 περιπτώσεις μολύνσεων σε μία μέρα. Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Οργανισμού.

Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του ΠΟΥ ήταν 212.326 την 4η Ιουλίου. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός, στους περίπου 5000 ημερησίως.

Τι προτείνει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε, πάντως, ότι είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία Covid-19, ακόμα κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων «υπερδιπλασιάστηκε τις έξι τελευταίες εβδομάδες». «Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που δείχνουν πως ακόμα κι αν η επιδημία είναι πολύ έντονη εκεί, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο», είπε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, αναφέροντας τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας.

«Μονάχα η ανάληψη επιθετικής δράσης σε συνδυασμό με την εθνική ενότητα και την παγκόσμια αλληλεγγύη μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της πανδημίας», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Επιμένουν στη σημασία των τεστ

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους επέμεινε για μία ακόμη φορά στη σημασία της διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την απομόνωση των ασθενών «για να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Από την πλευρά της, η Μαρία Φαν Κερκχόβε, αξιωματούχος του ΠΟΥ για την πανδημία COVID-19, είπε σήμερα πως η μετάδοση με τον αέρα του νέου κορονοϊού αποτελούσε πάντα πηγή ανησυχίας, όμως τα σταγονίδια φαίνεται πως είναι η πιο κοινή διαδρομή μόλυνσης.

«Η μετάδοση μέσω του αέρα είναι ένας από τους τρόπους διασποράς για τον οποίο ανησυχούσαμε από την αρχή, ιδίως στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης… όπου γνωρίζουμε ότι αυτά τα σταγονίδια μπορούν να… παραμείνουν στο αέρα για μεγαλύτερο διάστημα».

Τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανησυχία και στην Ελλλά καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως από ανθρώπους που έρχονται για να επισκεφθούν τη χώρα.Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των 3732 κρουσμάτων, 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments