Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Η υπουργός Παιδείας επιμένει σε επαναλειτουργία σχολείων από Σεπτέμβριο

ΗΠΑ κορωνοϊός: Η υπουργός Παιδείας επιμένει σε επαναλειτουργία σχολείων από Σεπτέμβριο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Η υπουργός Παιδείας δεν παρουσίασε κάποιο πλαίσιο οδηγιών αναφορικά με το πως μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η πιο πληγείσα χώρα του κόσμου όσον αφορά τον κορωνοϊό, ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αν και μετρά περισσότερα από 3.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 134.729 θανάτους κάνει σχέδια για επαναλειτουργία σχολείων από τον Σεπτέμβρη. Αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί 3.242.073 εκατομμύρια κρούσματα, ωστόσο με δεδομένες τις δυσκολίες που υπήρχαν σε ότι αφορά τα τεστ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενδεχομένως ο πραγματικός αριθμός να είναι ακόμη πιο υψηλός.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ δικαίως χαρακτηρίζεται δραματική αφού καθημερινά αυξάνονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι άνθρωποι που χάνουν τη μάχη με τον ιό. Παρ΄όλα αυτά η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Μπέτσι Ντεβός διατήρησε ενεργή την κινητικότητα της κυβέρνησης Τραμπ για την επαναλειτουργία των σχολικών δομών το φθινόπωρο, αν και η ίδια δεν υποστήριξε κάποιο πλαίσιο οδηγιών αναφορικά με το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με γνώμονα πάντα την ασφάλεια.

“Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μολύνονται από τον ιό σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του πληθυσμού. Δεν υπάρχει κάτι στα στοιχεία που να συστήνει ότι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι επικίνδυνη για τα ίδια,” δήλωσε η Ντεβός στην εκπομπή του CNN “ State of the Union”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Τέλος η Μπέτσι Ντεβός δεν αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες για το πως το υπουργείο της θα συμβουλεύσει ή θα βοηθήσει τις σχολικές περιφέρειες και τις πολιτείες με την επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένη την αναζωπύρωση της έξαρσης των περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Κλείνουν επιχειρήσεις και παραλίες στη Φλόριντα – Έσπασε το ρεκόρ της Νέας Υόρκης

Ρεκόρ κρουσμάτων φαίνεται να σημειώνει η αμερικανική πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές να δρουν άμεσα. Η Φλόριντα έχει σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης των 12.847 κρουσμάτων ημερησίως, τη 10η Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο λοιπόν αναχαίτισης της έξαρσης του ιού, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις διέταξε το κλείσιμο των μπαρ, ωστόσο δεν εξέδωσε διάταγμα σχετικά με τη χρήση μασκών στους δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την πολιτεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments