Πολιτική

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: 81 νέοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: 81 νέοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία
Υπουργείο Υγείας προσλήψεις: Την προκήρυξη 81 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται στα νησιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η γεωγραφική κατανομή των θέσεων

Οι θέσεις αφορούν στα νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και οι 16 από αυτές είναι θέσεις διευθυντών και οι 64 επιμελητών Α’ και Β’. Οι 49 από τις 81, αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα. Σε σχέση με την προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. δεν είναι προϊόν της συγκυρίας του κορωνοϊού, αλλά αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Στο Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα. Υπενθυμίζω δε, πως εκτός από τις 81 προσλήψεις μονίμων ιατρών που προκηρύχθηκαν, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν τα συμβούλια κρίσεων για τις προσλήψεις ακόμη 942 μονίμων ιατρών.

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα που πετύχαμε, σε κεκτημένο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την ίδια την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Και τον στόχο αυτό, θα τον πετύχουμε».

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr από τις 27/7/2020 έως τις 17/8/2020.

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία τον Ιούλιο

Η ανακοίνωση των συγκεκριμένων προσλήψεων ήταν αναγκαία, αλλά, όπως είναι φανερό, χρειάζονται πολύ περισσότερες προσλήψεις. Όπως έγραφε το pagenews.gr νωρίτερα, δύσκολη είναι η κατάσταση με την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς τα σταθερά αυξημένα κρούσματα, αλλά και ο διπλασιασμός των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς τις δύο πρώτες βδομάδες του Ιουλίου ανησυχούν τους επιστήμονες και τις υγειονομικές Αρχές, οι οποίες επεξεργάζονται διάφορα σχέδια αντιμετώπισης.

Τα αυξημένα κρούσματα που δηλώνονται σε ημερήσια βάση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τόσο τα εισαγόμενα, ως αποτέλεσμα της έξαρσης της πανδημίας κορωνοιού στις βαλκανικές χώρες, όσο και τα εγχώρια, οδηγούσαν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής νέων, αυστηρότερων μέτρων. Έτσι, χθες μπήκε «απαγορευτικό» στα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και, επίσης, τα τεστ επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments