Πολιτική

Βασίλης Μάγγος Χρυσοχοΐδης: Συγκρούονται τα κόμματα για τον θάνατο του νεαρού στον Βόλο

Βασίλης Μάγγος Χρυσοχοΐδης: Συγκρούονται τα κόμματα για τον θάνατο του νεαρού στον Βόλο
Βασίλης Μάγγος Χρυσοχοΐδης: Πολλές είναι οι αντιδράσεις κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε στον απόηχο του θανάτου του νεαρού στον Βόλο.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου.

«Κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το γράφει και η ίδια η ανακοίνωση ότι πρέπει να βγει πρώτα το πόρισμα του ιατροδικαστή. Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό. Επιχείρησαν να πούνε ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Γίνεται μία προσπάθεια συστηματική να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή την υποστήριξη στην αστυνομική βία. Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελείωσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ. Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι! Ερευνάται το περιστατικό. Δεν θα μείνει έτσι».

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη νωρίτερα σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος στον Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους».

Σκληρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και Ραγκούση

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στους ισχυρισμούς του υπ. Προστασίας του Πολίτη που «ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών» για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου. «Σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έκανε, ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του νέου στο Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε».

Για «περιφρόνηση προς τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την ανακοίνωση. «Η είδηση για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ενός νέου ανθρώπου που στις 13 Ιουνίου είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από τη LAFARGE / ΑΓΕΤ, σκόρπισε ρίγος στη ραχοκοκαλιά κάθε δημοκρατικού πολίτη», ανέφερε η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, στην οποία δηλώνεται ότι το κόμμα «τηρεί την αυτονόητη υπεύθυνη στάση της αναμονής για το επίσημο πόρισμα προτού τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις πτυχές αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης». «Η περιφρόνηση αυτή προς τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία, είναι μια επιλογή που μοιραία θα καταπιεί τους εμπνευστές της. Το μόνο ερώτημα είναι πόση ζημιά θα αφεθούν να κάνουν στο πολίτευμα πριν ο λαός τους πετάξει στα αζήτητα της Ιστορίας», κατέληξε το ΜέΡΑ25.

Όλοι αναφέρουν ότι «έσπευσε να προδικάσει το πόρισμα των ιατροδικαστών»

Επίσης, ολομέτωπη επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε και ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε στον απόηχο του θανάτου του νεαρού στον Βόλο. Ειδικότερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύει το γεγονός πως η ηγεσία του υπουργείου, με ανακοίνωση: «έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών» χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, τονίζοντας πως «έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και είναι κατανοητοί οι λόγοι». «Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση. Και αυτή τη φορά θα αποτύχουν οικτρά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments