Πολιτική

Με μάσκα Παναθηναϊκού στη Σύνοδο Κορυφής συνεργάτης του Μητσοτάκη

Με μάσκα Παναθηναϊκού στη Σύνοδο Κορυφής συνεργάτης του Μητσοτάκη
Παναθηναϊκός μάσκα: Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες φορώντας μάσκα με ένα καταπράσινο τριφύλλι, ενώ ο πρωθυπουργός επέλεξε μια μαύρη με τη σημαία της Ελλάδας.

Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής μαζί με το επιτελείο του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας φορούσαν – όπως επιβάλλουν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό – μάσκα.

Κάτι που δεν παρατήρησαν πολλοί, όμως, ήταν ότι η μάσκα που φορούσε ένας από τους συνοδούς του κ. Μητσοτάκη κατά την άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής, είχε επάνω ένα τεράστιο σήμα του Παναθηναϊκού. Πρόκειται, όπως θα δείτε και στο video του Open TV, για έναν από τους ανθρώπους που συνόδευαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο συνοδός του Έλληνα πρωθυπουργού αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο ταυτόχρονα με τον κ. Μητσοτάκη. Να σημειωθεί ότι πρωθυπουργός επέλεξε μια μαύρη μάσκα με τη σημαία της Ελλάδας σε διακριτικό σημείο.

 Μάσκες και δώρα σε μια ασυνήθιστη ευρωσύνοδο

Καθισμένοι σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, 24 άνδρες και 5 γυναίκες που φορούν μάσκες. Αυτό είναι το σκηνικό της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, την εποχή του νέου κορονοϊού. Για να αναθερμάνουν αυτήν την κάπως παράξενη ατμόσφαιρα, οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπό τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γιόρτασαν τα γενέθλια δύο εξ αυτών: του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα (59 ετών) και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ (66 ετών).

Για την καγκελάριο, φιάλες λευκού κρασιού Βουργουνδίας από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, βελγικές σοκολάτες από τον Σαρλ Μισέλ, ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου από τη Βουλγαρία που της προσέφερε ο πρόεδρος της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ και μια μετάφραση στα γερμανικά του διηγήματος «Περί Τυφλότητος» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκο, το οποίο της χάρισε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας προσέφερε στους συναδέλφους του… ένα προσωπικό κιτ Covid-19 που περιείχε μάσκες διαφορετικών χρωμάτων. Από την πλευρά του, ο Ξαβιέ Μπετέλ έβγαλε ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου από την κάβα του Λουξεμβούργου για την Μέρκελ και τον Κόστα, χωρίς να ξεχάσει την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, η οποία μόλις παντρεύτηκε. Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments