Ελλάδα

Χρήση μάσκας: Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε όταν τη φοράμε [pics]

Χρήση μάσκας: Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε όταν τη φοράμε [pics]
Χρήση μάσκας: Τόσο ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος όσο και το υπουργείο Υγείας προειδοποιούν για το τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τη μάσκα μας.

Αυτά είναι τα πιο βασικά λάθη που κάνουμε όλοι οι πολίτες την ώρα που φοράμε τη μάσκα μας, προκειμένου να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό.

Τόσο ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος όσο και το υπουργείο Υγείας προειδοποιούν για το τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τη μάσκα μας, μέσω αναρτήσεών τους σε γνωστό μέσο κοινωνική δικτύωσης, το Facebook.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου 

Ο κος Μόσιαλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας όταν θέλουμε να φάμε σε ένα εστιατόριο ή να κάνουμε κάποια άλλη δραστηριότητα. «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου»εξήγησε ο καθηγητής.

Και συμπλήρωσε πως «εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας».

Η ανάρτηση του υπουργείου Υγείας

Η προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας για τις μάσκες έρχεται λίγες ώρες μετά το «καμπανάκι» που σήμανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Το αρμόδιο υπουργείο και ο Βασίλης Κικίλιας, ανήρτησαν ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται οι πέντε τρόποι με τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ

Οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν και προτάσσουν πως υποχρεωτική πρέπει να γίνει η χρήση μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, εκτός από το κολύμπι, κατόπιν της απόφασης που αφορά στα σούπερ μάρκετ. Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις προέβη πρόσφατα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, η οποία μίλησε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Η ειδικός τόνισε: «Θα ήθελα τη χρήση μάσκας παντού εκτός από το κολύμπι στην παραλία». Η ίδια, μάλιστα, επιμένει ότι η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. «Δεν μιλάμε, πλέον, για ατομική ευθύνη. Μιλάμε για συλλογική ευθύνη. Είμαστε υπεύθυνοι για όλους τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες και γενικότερα όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments