Τεχνολογία

Πώς να μην βλέπουν οι άλλοι πριν πόση ώρα ήσουν συνδεδεμένος στο Facebook

Πώς να μην βλέπουν οι άλλοι πριν πόση ώρα ήσουν συνδεδεμένος στο Facebook
Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να μπούμε στο Facebook αλλά δεν επιθυμούμε να μας βλέπουν συνδεδεμένους...

Το Facebook τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ενώ δεν παύει να είναι μια ιδιαιτέρως αγαπητή και πασίγνωστη εφαρμογή. Τα θετικά της εν λόγω εφαρμογής και το τι προσφέρει στον χρήστη έχουν ειπωθεί πολλάκις. Το Facebook είναι γνωστό για την άμεση επικοινωνία που μπορούμε να έχουμε με φίλους και γνωστούς μας, τόσο μέσω μηνυμάτων, όσο και βιντεοκλήσης.

Παρ όλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να μπούμε στο Facebook αλλά δεν επιθυμούμε να βλέπουν οι υπόλοιποι φίλοι μας ότι  μας ότι είμαστε συνδεδεμένοι. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για να «κρύψετε» πόση ώρα ήσασταν συνδεδεμένος στο Facebook, κάτι που σίγουρα θα είναι χρήσιμο για όλους.

Πώς  λοιπόν γίνεται αυτό;

Αρκεί να συνδεθείτε στο Facebook  και έπειτα να πατήσετε την επιλογή «Ρυθμίσεις λογαριασμού» (Αccount Settings) που βρίσκεται στο μενού πάνω δεξιά. Υστερα πάτησε την επιλογή «Εφαρμογές» (Apps) που βρίσκεται αριστερά. Στη συνέχεια πάτησε εκεί που γράφει «Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άλλοι» (Apps others use). Αμέσως μετά «ξετικάρετε» την επιλογή «Η δραστηριότητά μου σε εφαρμογές» (My app activity) και πλέον δεν φαίνεστε πια,  ενεργοί στους διαδικτυακούς σας φίλους στο Facebook!

Facebook Messenger: Μια ακόμη δυνατότητα για τους χρήστες – Υποστηρίζει screen sharing και για τα κινητά

Σε αρκετές εφαρμογές βιντεοκλήσης υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού της οθόνης σας με τους συνομιλητές. Αυτό το χαρακτηριστικό έγινε ακόμα πιο δημοφιλές με την έλευση της πανδημίας, καθώς όλο και περισσότεροι εργάζονταν από το σπίτι. Έτσι, το ίδιο αποφάσισε να κάνει και το Facebook με τη Messenger εφαρμογή του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή τη φορά, η εταιρεία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιράζονται την οθόνη τους απευθείας από την εφαρμογή κατά τη διάρκεια των video κλήσεων. Το screen sharing επιτρέπεται για έως 16 χρήστες σε web και desktop, ενώ στα Messenger Rooms το όριο ανεβαίνει στους 50 χρήστες.

Φυσικά, η «παγίδα» έχει να κάνει με το γεγονός πως οι διαχειριστές των Rooms θα μπορούν να επιλέξουν αν θα επιτρέπεται σε όλους τους συμμετέχοντες να μοιράζονται την οθόνη τους ή αν θα κρατούν μόνο αυτοί το δικαίωμα. Πάντως, το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι νέο για το Facebook, αλλά τώρα αποφάσισε να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα. Το screen sharing σας επιτρέπει να μοιραστείτε ένα live view της οθόνης σας ώστε να μοιραστείτε πρακτικά τα πάντα, σύμφωνα με το unboxholics.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments