Διεθνή

Κύπρος: Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα δέχεται ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Κύπρος: Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα δέχεται ταξιδιώτες από την Ελλάδα
Κύπρος: Αλλάζει ταξιδιωτική κατηγορία η Ελλάδα. Όσοι θέλουν να επισκεφθούν τη γειτονική χώρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ 72 ωρών.

Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας οδήγησε την Κύπρο να εκδώσει νέα ταξιδιωτική οδηγία για τους επισκέπτες από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο από Έλλληνες ταξιδιώτες και έτσι η Ελλάδα «υποβιβάστηκε» στην κατηγορία Β, από την Α που ήταν μέχρι σήμερα. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έλαβε αυτήν την απόφαση που θα ισχύει από τις 6 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Τι αναφέρει ο Γώγος για τα νέα δεδομένα στην Ελλάδα

Ο καθηγητής τόνισε πως αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια σημαντική αύξηση, στα επίπεδα του Μαρτίου, αλλά τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται και στο γεγονός ότι γίνονται τριπλάσια τεστ. «Αν το δούμε δυναμικά, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και μπορούν να οδηγήσουν και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αν δεν πάρουμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Αν το δούμε ποιοτικά, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από τα clusters, δηλαδή συσσωρεύσεις κόσμου, όπου μεταδίδεται πολύ γρήγορα ο ιός. Όλα αυτά έχουν αρχίσει και δημιουργούν τις “κόκκινες” γραμμές.»

Όπως, μάλιστα, εξήγησε, αν συνεχίσουμε έτσι ο δείκτης R θα φτάσει το 1. «Είμαστε σε μια φάση μεγάλης έξαρσης. Είμαστε στο προηγούμενο κύμα ακόμα που ανεβοκατεβαίνει. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια πραγματικά επικίνδυνη φάση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις.», επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments