Πολιτική

Μητσοτάκης για Λίβανο: Έτοιμη η Ελλάδα να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί

Μητσοτάκης για Λίβανο: Έτοιμη η Ελλάδα να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί
Μητσοτάκης για Λίβανο: Τα συλλυπητήριά του στον λαό του Λιβάνου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Βηρυτό.

Με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την συμπαράστασή του στο λαό του Λιβάνου, για την αποψινή τραγωδία στη Βηρυτό και σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας» αναφέρει.

Eπικοινωνία Δένδια με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.

Όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνουν ακόμα ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.

Επισημαίνουν επίσης πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες που συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +302103681730 και στο e-mail: [email protected].

Έτοιμη η Ελλάδα να βοηθήσει τον Λίβανο ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βυρητό, τονίζει με ανάρτησή του στο twitter την Τρίτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments