Πολιτική

Νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό

Νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό
Είναι προγραμματισμένη για τις 9 και 30 το πρωί.

Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη με την πανδημία του κορωνοϊού και ειδικά μετά τα 121 νέα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε ένα 24ωρο, όπως ανακοινώθηκε χθες. Η κυβέρνηση έχει πάρει τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας, ενώ οι ειδικοί έχουν δώσει δυο εβδομάδες προθεσμία για να αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα. Έτσι, σήμερα στις 9 και 30 το πρωί έχει προγραμματιστεί νέα τηλεδιάσκεψη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έτσι ώστε να γίνει επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η άνοδος του αριθμού των νοσούντων από κορωνοϊό, ιδίως την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα οι τηλεδιασκέψεις για την πανδημία να πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή), με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Καθηγητή Επιστήμης Δεδομένων, Κίμωνα Δρακόπουλου.

Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προβεί και σήμερα σε νέα μηνύματα προς τους πολίτες για την πορεία της πανδημίας, όπως και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης έχοντας στα χέρια του τα τελευταία δεδομένα από όλη τη χώρα, όπως έπραξε, άλλωστε, και στις τελευταίες συσκέψεις για την πανδημία, όταν συνεκτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση, παρείχε «λευκή επιταγή» στους λοιμωξιολόγους να λάβουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχουμε:

  • Απαγορεύεται από σήμερα, στις 7:00 το πρωί, η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11:00 το βράδυ έως το 7:00 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Από την Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων με τη συμμετοχή υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Επίσης από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση η οποία και θα ελέγχεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την διεύθυνση που έχει δηλώσει στο PLF το οποίο είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει οποιοσδήποτε μπει στη χώρα.
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες ως τις 31/8/20. Το όριο αφορά τόσο στο χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
  • Αρμόδια κλιμάκια στέλνονται σε εντατικούς ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του Covid-19 εντάσσεται για την επίβλεψη του τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ο ΕΦΕΤ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ορθών βιομηχανικών πρακτικών.
  • Επιπλέον, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments