Διεθνή

Συντριβή αεροπλάνου Ινδία: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί – Πολλοί οι σοβαρά τραυματίες

Συντριβή αεροπλάνου Ινδία: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί – Πολλοί οι σοβαρά τραυματίες
Συντριβή αεροπλάνου Ινδία: Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καλικούτ όταν χθες αεροπλάνο της Air India συνετρίβη στην προσπάθειά του να προσγειωθεί. Το αεροσκάφος κυριολεκτικά κόπηκε στη μέση.

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καλικούτ της Ινδίας όταν χθες αεροπλάνο της Air India Express συνετρίβη στην προσπάθειά του να προσγειωθεί. Άλλες, ανεπιβεβαίωτες αναφορές, κάνουν λόγο για δυο ακόμα νεκρούς. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι τραυματίες είναι 123.

Το αεροσκάφος κυριολεκτικά κόπηκε στη μέση. Το φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής. Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες:

Να σημειώσουμε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 191 άτομα, ανάμεσά τους και 10 μωράκια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιβάτες επέστρεφαν στη χώρα τους από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να αποφύγουν τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Η άτρακτος του αεροσκάφους κόπηκε στα δύο κατά το δυστύχημα, ενώ τυχεροί -μέσα στην ατυχία τους- στάθηκαν οι επιβάτες που δεν σκοτώθηκαν, καθώς το αεροπλάνο, ευτυχώς, δεν έπιασε φωτιά. Πολλοί από τους επιβάτες βγήκαν μόνοι τους από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ άλλους τους έβγαλαν τα σωστικά συνεργεία. Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί εν μέσω δυνατής καταιγίδας και περιορισμένης ορατότητας.

Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, το οποίο επιχείρησε αρχικά να προσγειωθεί, ενώ στη συνέχεια έκανε κύκλους για 20 λεπτά πάνω από το αεροδρόμιο. Συμφωνα με τοπικό στέλεχος της Αστυνομίας, οι τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση είναι τουλάχιστον 15.

Ο κυβερνήτης της περιοχής και ο επικεφαλής των υπουργών επισκέφθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική ανάρτηση, μιλούν για 18 θανάτους, κάτι που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Θυμηθείτε τι συνέβη χθες μέσα από τις αναφορές των social media και των διεθνών ΜΜΕ

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει την πτήση του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και συγκεκριμένα από το Ντουμπάι.  svg%3E

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλικούτ με την Αστυνομία να σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η πτήση της Air India, με αριθμό IX-1344, βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου στις 7:45 τοπική ώρα». Να θυμίσουμε ότι αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας είχε συντριβεί το 2010 με 158 ανθρώπους να χάνουν τότε τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments