Διεθνή

Βηρυτός διαδηλώσεις: Νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Βηρυτός διαδηλώσεις: Νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών
Βηρυτός διαδηλώσεις: Συνεχίζεται η ένταση - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας

Oι συγκρούσεις στη Βηρυτό δεν έχουν τελειωμό καθώς σήμερα ξέσπασε νέος γύρος συγκρούσεων στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ταραχών μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, οι εντάσεις συνεχίζονται. Ειδικότερα, σε μια λεωφόρο που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας.

Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε με χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να διαλύσει το πλήθος, όπως διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μία ημέρα μετά τα παρόμοια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Τέλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό.

Δημιουργήθηκε κρατήρας 43 μέτρων μετά την έκρηξη – Σε σοκ παραμένει η πρωτεύουσα του Λιβάνου 

Τεράστια η καταστροφή στη Βηρυτό καθώς η έκρηξη της νιτρικής αμμωνίας δημιούργησε κρατήρα βάθους 43 μέτρων. Ανυπολόγιστες οι συνέπειες από την ισοπέδωση της πόλης που ακόμα βρίσκεται σε σοκ, ενώ η πολιτική κρίση βαθαίνει με οργισμένες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ήδη ήρθε η πρώτη παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα, αυτή του υπουργού Ενημέρωσης. Οι τεράστιες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού δημιούργησαν κρατήρα βάθους 43 μέτρων, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις  πυροτεχνουργών που επισκέφθηκαν το σημείο, και αναφέρει το ΑΠΕ.

Παραιτήθηκε η υπουργός ενημέρωσης

Την ίδια ώρα, η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της, επικαλούμενη την αποτυχία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και μετά τις φονικές εκρήξεις. H σχεδόν ισοπεδωμένη πρωτεύουσα του Λιβάνου εξακολουθεί να καταγράφει νεκρούς από τις καταστροφικές εκρήξεις.

Η Βηρυτός δεν έχει συνέλθει ακόμα από το τρομακτικό σοκ της τεράστιας έκρηξης στο λιμάνι της. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι πλέον 158, 6.000 οι τραυματίες και 21 άνθρωποι αγνοούνται. Η πολιτική κρίση βαθαίνει μιας και παρά το σοκ οι πολίτες της Βηρυτού κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις καλώντας την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για την καταστροφή. Σε διαδηλώση που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 8 Αυγούστου η αστυνομία άνοιξε πυρ, ενώ 109 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments