Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Αυτά τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Αυτά τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Από σήμερα ισχύουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Τι ισχύει για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, τα νέα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση και επιδημιολόγοι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα. “Πήραμε τα νέα μέτρα για να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας”, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης για την πορεία της νόσου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας προκειμένου να μην πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα και διευκρίνισε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από απόψε τα μεσάνυχτα αφορά τις επιχειρήσεις:

  • εστίασης,
  • παροχής ποτών,
  • τροφοδοσίας, catrering,
  • εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις π.χ. για γάμους,
  • διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό εξαιρούνται τα delivery και το take away, που δεν αφορά ποτά. “Από τις 11/08 μέχρι 23/08 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης λουκέτο για 20 ημέρες” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η  (). Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, , θα παρευρεθεί στη  για την καθιερωμένη ομιλία του, η οποία, όμως, θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Από τις 17/08, για την είσοδο στην  καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη , την , το Βέλγιο, την  και την .
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16/08 μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις.
  • Από τις 11 μέχρι τις 23/08 ορίστηκε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 μέχρι τις 07:00 στις Περιφέρειες , Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες  και  και στους Δήμους , Πάρου, , Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου,  και Κω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments