Διεθνή

H Τουρκία ανακάλεσε όλες τις άδειες στο Πολεμικό Ναυτικό της

H Τουρκία ανακάλεσε όλες τις άδειες στο Πολεμικό Ναυτικό της
Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στο Τουρκικό Ναυτικό. Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα.

Κινητικότητα στην Μεσόγειο από την Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Τουρκία προχώρησε στην ανάκληση όλων των αδειών στο Πολεμικό Ναυτικό της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλα τα πλοία του Ναυτικού από το Γκιολτζούκ (την Προποντίδα) αναμένεται να μεταβούν στην Μεσόγειο, ενώ σημειώνεται πως το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, συνοδεύεται από μία φρεγάτα και τέσσερις κορβέτες.

Έκτακτη συνάντηση Νίκου Δένδια – Μάικ Πομπέο στη Βιέννη:

Νωρίτερα σήμερα, όπως έγινε γνωστό,  την Παρασκευή 14 Αυγούστου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάικ Πομπέο, θα έχουν έκτακτη συνάντηση στη Βιέννη με φόντο τις εξελίξεις αυτές.  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικλ Πομπέο. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας».

Όπως είναι αναμενόμενο, οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας. Άλλωστε υπενθυμίζεται η αμερικανική υποστήριξη σε έναν διάλογο της Ελλάδας με την  που είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, , με την ευκαιρία συνάντησης την οποία είχε με τον κ. Δένδια. Μάλιστα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην  επεσήμανε ότι είναι θέμα αρχής για τις Πολιτείες η ενθάρρυνση των κρατών για ειρηνική επίλυση της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Δύσκολη η νύχτα που πέρασε στο Αιγαίο. Το Oruc Reis και τα πλοία Ataman και Cengiz Han, που το συνοδεύουν, παραμένουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, παρότι και τα τρία σκάφη εδώ και ώρες φαίνεται να έχουν αλλάξει πορεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Oruc Reis διαπιστώθηκε μετά τις 20:30 να κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από το marinetraffic.com, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος φαίνεται πως πραγματοποίησε στροφή, ωστόσο είναι άγνωστο, για την ώρα, προς τα που κατευθύνεται. Πάντως, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δείχνει να κινείται εντός των συντεταγμένων που είχαν καθοριστεί στην παράνομη τουρκική Navtex.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments