Διεθνή

Απειλούμενα είδη: Ο Τιμ Φλακ αφιέρωσε δύο χρόνια για να τα φωτογραφίσει

Απειλούμενα είδη: Ο Τιμ Φλακ αφιέρωσε δύο χρόνια για να τα φωτογραφίσει
Απειλούμενα είδη: Κάποια τα ξέρουμε, κάποια όχι. Ο φωτογράφος Τιμ Φλακ αφιέρωσε δύο χρόνια για να τα φωτογραφίσει και να σημάνει συναγερμό σε σχέση με την απειλή της εξαφάνισής τους από τον πλανήτη.

Ο Βρετανός φωτογράφος Τιμ Φλακ πέρασε δύο χρόνια, «κυνηγώντας» να φωτογραφίσει τα απειλούμενα είδη ζώων του πλανήτη. Από τα είδη που έχει φωτογραφίσει κάποια είναι γνωστά στους περισσότερους από εμάς, ενώ άλλα κάποιοι τα βλέπουμε για πρώτη φορά. Όπως και να έχει, όλα βρίσκονται υπό την απειλή εξαφάνισης.

Ο Φλακ με τις φωτογραφίες του θέλει να χτυπήσει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα συγκεκριμένα είδη. Η συγκεκριμένη φωτογραφική δουλειά του ονομάζεται «Endangered» και ολοκληρώθηκε το 2017. Ο συγκεκριμένος φωτογράφος έχει κυκλοφορήσει πέντε βιβλία με το υλικό του: τα Endangered (2017), Evolution (2013), More than Human (2012), Dogs Gods (2010) και Equus (2008).

Τι έχει φωτογραφίσει

Στις φωτογραφίες του Φλακ για το συγκεκριμένο έργο απεικονίζονται γνωστά είδη ζώων, όπως πολικές αρκούδες και λεοπαρδάλεις του χιονιού, κι άλλα λιγότερα γνωστά, καθώς ο ίδιος θέλησε να αποτυπώσει όλο το φάσμα της βιοποικιλότητας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ζώο ξεχωριστά έτσι ώστε να επιβιώσει.

Η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος, το κυνήγι, η λαθροθηρία και η παράνομη πώληση στη μαύρη αγορά είχαν ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση στον πληθυσμό αυτών των ζώων, τα οποία μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να εξαφανιστούν από τη Γη. Ο Βρετανός φωτογράφος εξηγεί πως στόχος του είναι να αποκαλύψει τις σχέσεις που συνδέουν τους ανθρώπους με τα άγρια ζώα που συγκατοικούν μαζί στον πλανήτη μας. Δείτε ορισμένες από τις υπέροχες φωτογραφίες του παρακάτω:

Η αντιλόπη σάιγκα που θυμίζει πρωταγωνιστή ταινιών με πλάσματα άλλου κόσμου

Η γνωστή σε όλους πολική αρκούδα

Ο επιβλητικός αετός των Φιλιππίνων

Ο υάκινθος Μακάο, ένα πανέμορφο πλάσμα

Μια φωτογραφία που φέρνει θλίψη και ερωτηματικά για τον αφρικανικό ελέφαντα

Σας κοιτάει ένας ιβηρικός λύγκας

Μην προσπαθήσετε να πιάσετε τον γατόπαρδο, δεν θα τον προλάβετε

Ο παιχνιδιάρης λεμούριος με τη δαχτυλιδωτή ουρά

Αυτή είναι η χελώνα Ανγκονόκα

Ο παγκολίνος που στιγματίστηκε άδικα πρόσφατα λόγω κορωνοϊού

Αυτή η τρομερή φάτσα ανήκει σε ένα κόκκινο πάντα

Ο χρυσός πίθηκος δυστυχώς δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του

Αυτός είναι ένας δίχρωμος ταμαρίνος

Σε κίνδυνο και τα γιγαντιαία πάντα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments